Twee maal gerijpt, dubbel zoveel smaak, de eerste zin van de brouwer om zijn bier te prijzen en verdere prijzing van zijn bier met, robuuste smaak, krachtig moutkarakter, kenmerkende hopbitterheid etc. Eigenlijk allemaal waar, maar waarom zo’n speciaal bier zo zoet maken dat dit de andere smaken wegdrukt? Want dit is precies wat er gebeurt. Eigenlijk wel een beetje jammer. Maar elk nadeel heeft zijn voordeel waar andere bieren door andere restsmaken  weggedrukt worden kan je bij dit bier rustig een patatje oorlog of een frikadel speciaal nemen, of het geteisterde gehemelte

glas en oude fles

glas en oude fles

blussen bij een veel te sterk gekruide chinees. Alles met elkaar een best wel redelijk biertje. De brouwer is dan ook een commercieel bedrijf wat veel moet verkopen, een erg zoete smaak bereikt nu één keer een veel groter publiek. Het veranderen van de lay-out is ook iets wat commerciële bedrijven zo nu en dan doen. Kleine brouwers die het net zo belangrijk vinden dat een zo goed mogelijke bier brouwen en verkopen veranderen niet zo gauw van etiket.

Tekst van de brouwer; Tweemaal gerijpt, dubbel zo smaakvol.

Brand Dubbelbock dankt zijn rijke en robuuste smaak aan de dubbele rijping. De bijzondere blend van gebrande moutsoorten geeft Brand Dubbelbok de prachtige, robijn rode kleur. Brand Dubbelbock is door zijn krachtige, moutige karakter een echt herfstbier.

Door zijn bijzondere moutsamenstelling van caravienne en pale ale mout die op verschillende

temperaturen gebrand zijn, krijgt ons Dubbelbock zijn prachtig donkerrode kleur die zo goed bij de

nieuwe fles brand bockbier

nieuwe fles brand bockbier

herfst past. De kenmerkende hopbitterheid is afkomstig van onze Hallertauhop. Dubbelbock is een echt herfstbier dat ieder jaar vanaf de derde week van september verkrijgbaar is.

De smaak van brand dubbelbock

Door de langere rijping als gevolg van de dubbele lager tijd in onze oude brouwerij in Wijlre, in combinatie met zijn karakteristieke hopbitterheid en moutsamenstelling heeft deze Dubbelbock een rijke en robuuste smaak. Van Dubbelbock kun je het best genieten in een zogenaamd tulpglas, dat met zijn bolle vorm de aroma’s van het bier gevangen houdt in het glas.

Advertisements