Eerst maar even de tekst van de brouwer, hier heb ik niet zoveel op toe te voegen. Geen dwaze onleesbare twijfelachtige bloemlezing maar gewoon zoals het is.

Ter Dolen Tripel etiketTekst van de brouwer; Een echt volwaardige volmout tripel van 8,1 % alcoholgehalte van koperblonde kleur. Gebrouwen volgens het Reinheitsgebot met 2 soorten mout en 2 soorten hop die 100% in België worden geteeld. 

De Ter Dolen tripel is het superlatief van de typische Ter Dolen malsheid. Door bij het brouwen uitsluitend graan en geen suikers te gebruiken wordt de malsheid nog versterkt en heeft dit bier een rijk mondgevoel. Bij de eerste slokken proef je heel veel zachte tonen, vol van smaak met veel body zonder echt zoet te zijn. De hardere impressies, die dikwijls bij het proeven van granen zijn waar te nemen, zijn door de Ter Dolen gist mooi uitgevlakt tot een evenwichtig geheel. Eens het bier de tong is gepasseerd komt de nasmaak. Met zijn 30 EBU bitterheid is dit ter dolen trippelbier binnen het Belgisch tripelassortiment zeker geen doetje, bovendien is het een “vol hop” bier. Er wordt dus enkel gebruik gemaakt van natuurlijke hop wat je proeft in de nasmaak wanneer deze tripel een klein minuutje de keel is gepasseerd en er een aangename bitterheid waarneembaar blijft wat je doet verlangen naar een volgende slok!
Deze unieke tripel wordt hergist op fles.

Het enigste klein stukje van kritiek, een trippel hoort fris te zijn en dat probeert hij heel even maar dit wordt direct weggedrukt door de moutige en hoppige licht zoete en vooral later een bittere smaak. Voor de rest een prettige en evenwichtige smaakervaring het degusteren waard. Misschien is een zware moutige blonde een betere omschrijving.

Advertenties