Een bijzonder bier deze trippel, wat eigenlijk geen trippel is. Een te hoog alcohol gehalte kun je niet drinken als een trippel, wordt je gewoon te dronken van. Nippen als aan een gerstenwijn steeds kleine slokjes en deze heel voorzichtig en nadrukkelijk proeven om alle smaken te ervaren. Maar zoveel smaken zitten hier niet in. Hij is eerst wel fris en fruitig als een echte trippel maar al gauw  ook zoet en  moutig. De bitterheid is wel van een trippel, een krachtige Kappittel trippel abtbitterheid die stevig doorzet in de nasmaak. Een trippel moet voor mij fris en fruitig en bitter zijn een lente of een frisse zomer smaak. Dit bier is meer een bier voor de vroege herfst na een dag met koud weer even lekker verwarmen met een plens alcohol. En daar is dit bier goed voor geschikt, de kou uit je lichaam halen. Al met al wel een prima geslaagd biertje. Maar er zijn lekkerder trippels en gerstenwijnen. Ook heel veel slechtere.

Tekst van de brouwer; Het mag niet verwonderen dat wij onze trippel vernoemd hebben naar de hoogste verantwoordelijke binnen het Kapittel, namelijk de Abt.
Deze amberkleurige trippel van 10% alcoholvolume wordt beschouwd als een monument in de “mundo magister cervisia” ( professionele bierwereld); Geen wonder dat dergelijke bieren alleen voorbehouden waren voor Bisschoppen en hoogwaardigheidsbekleders, en slechts gedronken werden bij speciale gelegenheden
De Tripple Abt is een bier van hoge gisting met nagisting op de fles, wat betekent dat de smaak vele jaren behouden blijft.
Kappittel trippel abt etiketOnze Trippel Abt heeft een zachte amberkleur met een lichte gouden schijn, die bekroond wordt met een persistente schuimige kraag.
Het complexe smakenpallet kan worden omschreven als: vol, rond, licht hoppig maar niet bitter, soms licht zoetig (afhankelijk van de leeftijd).
De blijvende maar zachte hoppesmaak met een licht fruitige afdronk, maken van onze trippel Abt een gerecht op zich. Natuurlijk drukt de alcohol zijn stempel op het geheel, maar dan eerder als een toegevoegd complex aroma, met een warm mondgevoel.

Advertenties