Een troebel fris biertje wat doet denken aan een ongefilterde weissen. Een Belgisch biertje, Belgen kennen het begrip van het rheinheitsgebot alleen maar van horen zeggen. Dus hup wat citroen er bij in. Lekker maar het versterkt de bitterheid wel en daar moet je een beetje van houden en waarderen. Een fris fruitig bitter biertje dus. Met toch ook wel een iets zoetige en moutige ondertoon. En ergens ook een appelachtige frisheid. Geen dryhopping, een lekker traditioneel biertje. Verrassend is dat ondanks dat het bier niet is gefilterd het toch niet een echt maneblusservol mondgevoel geeft of een vol gevoel, een door drinker dus. Het alcoholgehalte van maar 6.2% helpt hierbij. Door de nevel van de tarwe(denk ik) blijft de gist in het bier drijven, het bier kent dan ook geen echte smaakverandering. De eerste slok proeft net zo als de laatste. Het is een prima goed doordrinkbare Belgische Duitse Weissen. Het is nu februari en dan doet dit soort bier het verlangen naar het voorjaar met terrasweer wel erg veel leven geven.

Maneblusser is het lichtblonde Mechels stadsbier dat wordt gebrouwen voor alle ‘Maneblussers’ ter wereld: zij die houden van gezelligheid, feest en lekker bier.
Dit speciaalbier heeft een uitgesproken fris karakter, met voldoende pit om met volle teugen van te genieten. De fijne afdronk en vleugje citrus aroma zorgen voor een feestelijk frisse smaak!
In aanloop naar de Hanswijkcavalcade Mechelen 2013 wordt het nieuwe flesje Maneblusser (nieuw etiket, zelfde smaak!) voorgesteld in eigen stad.

Advertenties