Een biertje wat zijn naam er aan doet, heb je hem een keer geproefd dat zit je in de strop en blijft hem consumeren. Een mooi woord voor een verslaving aan het degusteren van dit bier. Degusteren is weer een mooi woord voor een verslaving aan alcohol gecombineerd met een streling van het gehemelte. Even de ongebloemde naakte waarheid.

Wat een fantastisch bier bijna 7 % alcohol (Zeg ik tegen mijn vrouw; heb er maar twee op. Maar je merkt dat wel). De smaken zijn super elegant, een klein zoetje, hopje en een verfijnde moutigheid gecombineerd met een lekker licht volmond gevoel. De bitterheid wordt later wat steviger zonder de andere smaken weg te drukken, zoals het hoort. Het bier begint met een gentse stropprikkelend gevoel met een fijn fris fruitige smaak. De gist maakt op het laatst de smaak wat meliger maar vooral niet storend. Een bier gemaakt van de standaard ingrediënten hop gerst water en gist. Een weergaloze prestatie om zonder toevoegingen zo’n goed bier te maken, brouwkunst. De brouwer zit dan ook al 40 jaar in het vak en de brouwerij is opgericht in 1545, je proeft gewoon de traditie. Ook geen dryhopping of andere moderne fratsen. HEERLIJK een echt bier. De lat voor andere brouwers is weer behoorlijk opgeschroefd. Een biertje voor de echte biergenieters, de Hollanders en de Belgen.

gent met stropTekst van de brouwer; Gentse strop
Gentse Strop is een blond Belgisch speciaalbier van hoge gisting met hergisting op fles (6,9% alc vol).
Het is een fier bier met een fijn fruitig aroma en een subtiele hoppigheid.
Gentse Strop dankt zijn naam aan de fiere Gentenaars, bijgenaamd “stroppendragers.

Het bier is opgedragen aan de stroppendragers een soort verzet tegen onredelijke belastingen. Klikt u zelf even op link voor het hele verhaal.

Advertenties