Brand Zwaar Blond

Dit bier doet zijn naam eer aan een stevig smakend en drinkend bier eentje waarvan je weet dat je hem gedronken hebt, de alcohol knalt er in. Een heel modern bier alle smaken zitten er in, allemaal even stevig aanwezig. Er zit niet een bepaalde volgorde in de smaken, ze zijn te sterk en vechten om aanwezig te zijn wat ze dan ook omstebeurt lukt. Geen onplezierig gevecht voor de proever maar wel een verrassingspakket. Klinkt allemaal niet zo positief maar het is geen slecht bier. Maar wel één voor de liefhebber van modern bier. Ben ik niet echt. Maar kan mij goed voorstellen dat dit bier enorm wordt gewaardeerd als je een liefhebber bent. Niet echt een hopkanon wat sommige moderne bieren wel zijn, dit is wel positief hop is één van de smaken.

brand zwaar blondTekst van de brouwer;
Krachtig en fruitig karakter met een uitbundig hoparoma
Brand Zwaar Blond is een bovengistend bier. In tegenstelling tot veel Blonde bieren, kenmerkt de smaak van dit bier zich juist door de aroma’s van de 5 verschillende soorten hop. De gekozen gist geeft het bier de juiste fruitigheid en soepelheid mee. De combinatie van tarwemout, gerstemout en caramout geven dit bier zijn zware karakter.

Brand Zwaar Blond is gebrouwen naar het recept van hobbybrouwer Jacques Bertens, die met zijn Zwaar Blond de Brand Bierbrouwwedstrijd 2013 won. Zwaar Blond komt het best tot zijn recht in een zogenaamd kelkglas. De grote opening van het glas zorgt ervoor dat de aroma’s goed vrijkomen waardoor je optimaal kunt genieten van de smaak van dit bier.

Advertenties