De brouwer van steenbrugge gebruikt gruut een kruiden mengsel. Voor dat de hop gebruikt werd om bier te conserveren gebruikten ze hier gruut voor. Meestal is dit best wel lekker, nu heb ik zo mijn twijfels. Hij isteenbrugge abby bocks erg fris en fruitig/kruidig een beetje niet te plaatsen. Het is wel een herkenbare bier smaak maar een soort kruising tussen een winterbiertje, een blonde met donkere mouten en een bockbiertje. Best wel drinkbaar maar het blijft een groot vraag teken. Wat drink ik nu eigenlijk??

De smaken; niet heel erg gezoet, later wel iets meer, niet al te zware gebrande smaak, fris/fruitig, moutig en hoppig en later komt de bittere smaak toch ook tot zijn recht. Maak altijd aantekeningen daar staat nog; ergens wel lekker, heel eigenbier en de gruut drukt de echte bockbiersmaak weg.

Samen vattend; wil je een echt bockbiertje moet je deze niet hebben, wil je een smakelijke achtbaan probeer deze dan maar uit.

Tekst van de brouwer
STEENBRUGGE Abdij Bock is een met ‘Gruut’ verrijkt bockbier van hoge gisting. Het is een bruin/robijnkleurig seizoensbier met een volmondig moutkarakter en een zoetige afdronk. Uniek is het gebruik van ‘Gruut’, het eeuwenoude subtiele kruidenmengsel uit Brugge.

Advertenties