Een blond biertje van de familie brouwerij; Brasserie du Bocq, http://www.bocq.be/nederlands/oorsprong/index.php.

Een sterk bedrijf dat zich in deze economische malaise goed kan redden, logisch want het is een prachtig blond bier met nagisting op de fles.

Een biertje dat zijn naam eer aan doet, als je gaat proeven is hij ondeugend alle smaken melden zich deugniettegelijk. Komt dan wat rommelig over.  Als je dan een beetje teleurgesteld gaat degusteren is hij in ėėn keer geweldig, een prachtig geheel. Degusteren is een beetje gedachteloos genieten van het bier, eigenlijk mediteren met bier.  En als je dan een beetje te enthousiast het bier inschenkt krijg je een geweldige schuimkraag, kan je een kwartiertje geduld hebben voor de schuimkraag weer wat verdwenen is. Ook in het degusteren van het bier met de gist komt zijn ondeugende karakter langs, hij wordt lichter bitter van smaak en het fruitige smaakje is er wat nadrukkelijker. Ook het alcohol percentage van 7.5% kan voor verrassingen zorgen bij een stevige trippel weet je direct dat je rustig aan moet doen. De alcohol van dit biertje is een beetje verrassend eerst merk je er weinig van en in één keer aanwezig!!

Het bier is heerlijk  warm moutig met een prettig vol mondgevoel dat uiteraard begint met een plezierige  prikkelende smaak van de koolzuur ondersteund door de alcohol.  De hop en het zoetje zijn op de achtergrond een beetje ondeugend aanwezig. Op het laatst zoals het hoort wint de bitterheid het. Gelukkig geen extreme dryhopping heel stiekem een klein beetje. De brouwer claimt een appelsmaak deze was in het exemplaar dat ik dronk nauwelijks aanwezig maar dit komt uiteraard door  de smaakevolutie van bier met nagisting. De fruitigheid verdwijnt als één van de eerste.

Tekst van de brouwer;

Uitzicht : blond, levendig bier met een fijne volle kraag.
Neus : evenwichtige mengeling van groene appel en fijne hop.
Smaak : weinig bitterheid, zacht bier vol karakter.

Advertenties