Wat zwaarder bier van lage gisting met donkere mouten. Niet echt een  heel evenwichtige culinaire degustatie ervaring. Nee meer een rauwe bonk, ook wel lekker hoeft niet altijd het zelfde te zijn een keer wat anders is best lekker. Een biertje dat je drinkt na een inspannende  stressie dag. Even lekker ontspannen met een beetje alcohol. (veel gezonder dan allerlei andere middelen en medicijnen). Helaas we hebben ook minder prettige dagen in ons drukke leven, is niet anders. Maar ook na een dag fietsen tegen de wind is dit een prima biertje. Nu komt dit bier type, zwaar bier van ondergisting, uit Brand imperatorDuitsland het, arbeiders land. Is allemaal dus wel logisch.

Bij de eerste slok is het wel even doorbijten, smaakt echt branderig en iets bitter. Hierna  komt eerst de moutige smaak aan bod  al snel gevolgd door een zachte zoetige smaak. Het bier komt heerlijk in evenwicht de alcohol komt ook lekker door echt een prettig biertje. Geen echte nasmaak, bij bier van lage gisting is er meestal ook geen bijzondere nasmaak meestal gewoon wat  bitter.

tekst van de brouwer; Brand Imperator
De volle smaak van moutig amberbier.
Brand Imperator, het oudste speciaal bier van Brand. Al sinds 1949 gebrouwen als origineel Bockbier, maar dan net iets milder. Het zware en krachtige volmoutige karakter en z’n bijzondere kleur dankt Brand Imperator aan zijn blend van de gebrande moutsoorten van amber, caraviene en münchener mout.
SMAAK
De speciale krachtige mout blend van Brand Imperator wordt beteugeld door een lichte, prettige hopbitterheid afkomstig van de aromatische hop uit het Duitse Hallertau. Omdat Brand Imperator zo succesvol is, hebben we besloten dit bier het hele jaar door te serveren.

Advertenties