Dit is even een lastige, de brouwer noemt zijn bier een kruising tussen witbier  en weisbier maar een witbier is een weisen met toevoeging van koriander en misschien nog iets. Het is dus gewoon een witbiertje er zitten  toevoegingen van koriander en sinaasappelschillen in. Allebei zijn bieren voor de zomer op een snoeihete dag, heerlijk!!

Weizener van HertogJanDit bier is technisch een witbier maar mist toch wat van dat typische dorstlessendheid. Eigenlijk een biertje voor de regenachtige donkere zomerdagen en dan is dit een prima geslaagd exemplaar. Waarin de eigensmaak van hertogjan nog wel herkenbaar is zonder dat dit bijt, vult aan. Apart dat de eigen smaken van de pils brouwers herkenbaar blijven en een aanvulling zijn op de weissen of witbiersmaak.

Voor de rest van het verhaal over dit type bier, leest u maar even bij; https://pilsje.wordpress.com/2013/09/21/brand-weizen/  dit verhaal gaat over weisbier maar gaat ook op voor witbier. Een beetje zinloos en dwaas om dit verhaal twee keer te typen of het zelfde verhaal twee keer op een andere manier te vertelen.

Tekst van de brouwer; meester-brouwer gerard van den broek brouwde zijn ideale tarwe bier hertogjan weizener. Dit eigen zinnige tarwe bier combineert het beste van het Duitse weis bier en het Belgische witbier. De hop, gemoute tarwe, frisse gist, koriander en sinaasappelschillen geven het een volmondige frisse smaak en een diep gouden kleur met een lichte nevel. De nagisting op de fles zorgt voor een frissere en rijkere aroma.

Over de smaak ervaring zegt hij; volmondig fris met karaktervolle bittertonen en een prettig stevige afdronk.

Advertenties