Weer een pilsbrouwer die wat van de bijzondere biertjes markt wil mee snoepen. Gelukkig is dit wel een positieve uitzondering. De eigen brand bittere smaak blijft keurig overeind en maakt samen met de typische weisbiersmaken een prettig geheel. Dit is een volle zachte warme iets moutige smaak van de tarwe- en gerstemout. Gecombineerd met een klein licht zoetje en een duidelijke verfrissende fruitige branddorstlessende smaak van de esters die tijdens het gistingsproces ontstaan.  Het bier wordt niet gefiltreerd en door de toevoeging van tarwe ontstaat er een troebel bier waarin de gist blijft zweven. Weissenbier moet ook gedronken worden met deze tarwemist gemengd met het bier, dit kan door het walsen van het bier. Het flesje voorzichtig ronddraaien in de hand zonder de koolzuurgas te activeren. Er ontstaat geen nasmaak door de menging van het bier. De eerste slok smaakt net zo als de laatste. Ter afsluiting, een lekkere weizen bier met een eigen brand bitterheid die wat mij betreft net zo lekker is als de Duitse tegenhangers.

Tekst van brouwer; Brand Weizen
Verfrissend tarwebier met een zachte afdronk.
Brand Weizen, dat is onze eigen Weizen uit Limburg, gemaakt volgens traditioneel Beiers recept. De  Weizen wordt gebrouwen met Saazerhop, zuiver mineraalwater en tarwe. Heerlijk fris met zachte afdronk. Brand Weizen is een echt Hefeweissbier, ongefilterd van hoge gisting dat nog nagist op fles. Daarnaast zorgt het door onze brouwers zorgvuldig geselecteerde mengsel van tarwemout, broeimout en pale ale mout voor de karakteristieke smaak van dit Weizenbier. Het eerste echt Limburgse Weizenbier/

DE SMAAK VAN BRAND WEIZEN
Brand Weizen is een heerlijk vol fris, fruitig bier met een bescheiden kruidnagelaroma, een vleugje hop aroma en een zachte afdronk. Dit bier komt het best tot zijn recht in een Brand Weizenglas.
Brand Weizen drink je het lekkerst uit een traditioneel Duits weizenglas.

Advertenties