Gulpener lente bock, bloesem van het mergelland

De brouwer begint met deze tekst; Dit bier is als een zoete inval en laat je wegdromen bij de ondergaande zon in het voorjaar. Lentebock is een uitermate speels bier met veel smaakelementen en in ieder geval eerste keus van onze brouwmeester. Eens of oneens?Gulpener lente bock

Helemaal me eens.

Over de smaak zegt hij; Rijke volle mondbeleving met frisse tonen van voorjaarsbloemen en een lichtzoete moutbeleving. De afdronk is relatief lang met een subtiel edele hopbeleving.
Van de voorjaarsbloemen heb ik niet zoveel geproefd. Of het een echte lentebock is, kan ook over gediscussieerd worden. Te moutig en te zoet. Maar wat een geweldig lekker bier even maar niet zeuren of het wel een echte lentebock is. In de lente zijn er ook koude natte dagen waarin de zomer warmte nog ver weg is. Kan het niet laten, hij was ook niet fris genoeg voor een echte lente bock. Maar voor de rest een heerlijk evenwichtig pilsje(hij is van lage gisting, bier is van hoge gisting).

lentebock dame gulpener

deze dame staat op de site van gulpener en geeft de sfeer van het lentegevoel goed weer.

Dit is wel echt een bockbier, traditioneel zijn deze van lage gisting. Zou dit de traditionele smaak zijn? Na even googelen blijkt toch dat er een wereld van verschil zit tussen wat we nu denken wat bockbier moet zijn en wat vroeger een bockbier was. Vroeger; een zwaar bier van lage gisting wat langer houdbaar is door het hoge alcohol gehalte. Nu; een commercieel bier van hoge gisting met allemaal vreemde theorieën hoe zo’n bier moet smaken. DUS EIGENLIJK IS DIT HET ECHTE LENTE BOCKBIER. KLASSE. Vooral ook de volle smaakbeleving past goed bij dit pilsje en maakt het geheel kompleet.

Verder heeft de brouwer het volgende nog te melden en op de voorjaarsbloemen na beschrijft hij zijn bier/pils prima.
Gisting: Lage gisting.
Ingredienten:
Water, gerstemout, hop.
Smaak:
Rijke volle mondbeleving met frisse tonen van voorjaarsbloemen en een lichtzoete moutbeleving. De afdronk is relatief lang met een subtiel edele hopbeleving.
Alcoholpercentage:
6,5%

Advertenties