Een heerlijke volmoutig bier met een robuuste hopbitterheid. Het bier is zo als je van de naam kunt verwachten, een Lammegoedzakgoedzak. Hij drinkt vanzelf weg, probleemloos. Maar de alcohol komt wel ineens langs en daar wordt je behoorlijk lam van. Net zoals de drie meneren op het etiket. Ook robuust bitter, maar ook weer zonder problemen. Een kunst stukje om een lekkere bittere hoppige blonde te maken, waar bij andere bieren van andere brouwers de bitterheid het gezicht verwringt blijft bij dit bier het gezicht een gelukzalige uitdrukking behouden. Zou dit komen door de licht appelzure smaak die maar net over de smaakgrens komt? Of het lichte zoetje wat het geheel tot bij elkaar houdt? Of de warme moutige hoppige smaak die de een volmond gevoel geeft? Wat het ook is een klasse biertje. Ook de gist geeft een perfecte smaakbeleving, zachter warmer zonder dat de andere smaken hier aan ten onder gaan.

Samenstelling; gersten en cara mout nagisting op de fles( cara mout is een gerstemout wat anders is gemout, een ander temperatuur verloop.)

Tekst van de brouwer; Lamme Goedzak, uit de verhalen van Tijl Uilenspiegel, is een blond bier voor de liefhebber die robuuste hopbitterheid niet uit de weg gaat. Een specialiteit van 7% vol. alcohol, een bier zoals bier hoort te zijn!

 

lamme goedzak etiket

Advertenties