Een bier van de Groningse Stadsbrouwerij brouwerij. Maken veel bieren, meestal wel goed net zoals deze. Bij het drinkenhunebed trippel etiket van het bier komt het begrip aangenaam naar boven drijven. Hij begint dan ook aangenaam moutig wat overgaat in een stevig trippel bitterheid maar nog steeds aangenaam. Het geheel wordt ondersteund door een heerlijk witte-bastaard-suiker zoetje en een hopje. Later ondersteund het zoetje de moutig heid en samen verdringen ze de bitterheid naar de nasmaak waar deze heer en koning is. Zodat het bier niet alleen bitter is maar weldegelijk de smaken apart worden geproefd. Met de gist nog aangenamer en zachter.

Het bier mist een klein beetje de typische fruitigheid wat eigenlijk wel bij een trippel hoort, maar elk bier mag best wel een eigen karakter hebben. Het is nog steeds goed als een trippel te herkennen.hunebed trippel

Tijdens het proeven maak ik altijd aantekeningen op mijn briefje staat nog; vreselijk aangename bittere bek.

Tekst van het etiket; keigoed bier(is zo, leuke wordspeling; hunebed/keigoed)
Premium organic beer
De hunebed brouwers gebruiken de ecologische granen uit hun omgeving om volgens oud recept dit goudblonde bier te brouwen. De licht fruitige smaak en de hoppige afdronk worden verkregen door gebruik te maken van specifieke ingrediënten zoals; fijne hopsoorten, een speciale giststam gemoute graansoorten. De hunebed trippel wordt gedronken bij 10 graden n is een aangename krachtpatser.

Tekst van de brouwer; Hunebed EKO Tripel van 8,0% een doordrinkbare geniet tripel met een mooie droge smaak

Advertenties