Al bij de eerste slok denderen de smaken over elkaar, en dat is juist niet de bedoeling. Lente(bock)bier hoort eerst prikkelend, licht fruitig, moutig, hoppig, een zoetje en dan als laatste het bittertje. De smaken mogen/moeten van links naar rechts steeds sterker worden maar ook anders om. De bitterheid mag samen met de fruitigheid heel licht de boventoon voeren. De lente moet geproefd worden. Dit bier is een rommeltje de smaken vallen over elkaar het evenwicht is compleet zoek. Verder is het bier te bitter en te moutig. De lente vangen in een biertje is ook niet eenvoudig. Het bier was goedkoop minder dan een euro. Bier voor de massa? Voor diegenen die amper het verschil weet tussen pils brand lente bocken bier?

Ik had er twee gekocht ze waren ook weer niet zo slecht dat ik de tweede had weggegooid, de tweede ervaring was iets positiever de zoete smaak was beter te proeven net zoals de andere smaken maar toch nog geen echt lentebokje en ook geen bourgondische smaakervaring.

Vroeger was de lentebock het laatste bier wat voor de zomer werd gebrouwen een bier met een verhoogt alcoholgehalte om het langer goed te kunnen houden. De moderne techniek heeft deze noodzaak weggenomen. De commercie blijft toch lentebokjes brouwen voor de verkopen Wij/ik als klant verwachten dan de lente in het bier hier maken ze ook reclame mee. Moeten ze dan ook wel doen. Gewoon bier met meer mouten en alcohol wordt gewoon een zware blonde of een trippel.

Samenstelling; gerstemout  hop 6,5% alcohol

Tekst van de brouwer; Fruitig voorjaarsbier met frisse hopsmaak
Brand Lentebock is gebrouwen met een bijzondere blend van gebrande moutsoorten en vergist met een bovengist. Lentebock dankt zijn frisse smaak aan de Saazer hop, gecombineerd met fruitige smaken van de gist. Brand Lentebock lijkt qua receptuur op de krachtige Brand Dubbelbock, omdat het wordt gebrouwen met dezelfde moutsoorten. Echter is dit bier echt een Lentebock door het gebruik van de Saazer hop.

Advertenties