Bavaria een echte Hollandse brouwer waar een Belgisch brouwer voor het brouwen gaat en soms vergeet dat er ook nog geld verdient moet worden, is het bij een Hollandse brouwer nog al eens anders om. Ik bedoel hiermee die grote pilsbrouwers, niet al die fantastische Hollandse Belgische bierbrouwers. Dit is ook typisch zo’n bier. Een prachtig verpakking maar een wrang-bittere-blik smaak die later wel wat zachter wordt. Verders moutig en zoetig. Met een plakkerige bittere nasmaak. Er zit ook tarwe in, niet zo veel van gemerkt maar volgens mij komt tarwe beter tot zijn recht bij ongefilterd bier, maar dit verkoopt natuurlijk weer minder. Tarwe geeft een volle broodachtige iets zoete bavaria 8.6smaak(brinta) samen met de andere smaken van bier is dat lekker. Als je geen verstand van bier hebt en een echte pilsdrinker bent dan gooi je ongefilterd bier direct weg met het idee dat het bedorven is. Een stevig biertje veel alcohol 8.6% hier is een markt voor, niet voor proevers maar voor sneldronken-willen-worders.

Dit bier is voor stevige pilsdrinker misschien wel lekker maar duidelijk geen culinaire ervaring. En ook het laatste blikbier waar ik iets over wil bloggen zonde van mijn tijd en ook natuurlijk de tijd van U de lezer. De belangrijkste van deze twee.

Op internet is weinig van dit bier te vinden ook niet van de brouwer zelf, zou hij zich een beetje schamen voor zijn bier?

Tekst van internet; http://www.biernet.nl/bier/merken/bavaria-86

Smaak & beschrijving

Bavaria 8.6 heeft een zoete en moutige smaak.

Er is geen verdere informatie bekend over Bavaria 8.6. Heb je meer info, plaatjes, filmpjes e.d. over Bavaria 8.6, dan kun je dit via contact insturen.

Advertenties