Weer zo’n fantasie naam, stormbock een eigen naam en een soort bier gecreëerd. Erg verwarend als iedereen dat zomaar doet. Maar als je instaat bent om zo’n geweldig bier te maken heb je daar gewoon recht op. Een recht van de echte goede brouwers eigenlijk zijn het kunstenaars, die mogen wat mij betreft gewoon alles.

Hij is warm moutig met een volle mond en smaak gevoel. Ook karamel zoetig en moutig. De bittere smaak gedraagt zich stormbock texelskeurig en meld zich aan in de nasmaak zoals het hoort. De gebrande smaak is de baas geeft de andere smaken keurig de kans om zich te laten proeven. Ook de hoppigheid mengt zich in het geheel op een perfecte wijze. Zoals gebruikelijk geeft de gist geen al te grote smaak verschil dit komt natuurlijk door de gebrande smaak. Gewoon een zware storm gevangen getemd en gebotteld. En als je dan denkt wat een te keurig biertje breekt de storm even los en maakt het een echt mannenbier voor kenners. Ook voor beginners een must om een keer te drinken. Als je hem zou willen indelen dan is het een moderne Russian Imperiaal Stout. De meeste bier smaken groeien met de tijd mee.

Tekst van de brouwer; Texels StormBock is een seizoensbier van hoge gisting en wordt ambachtelijk gebrouwen volgens eeuwenoude tradities. De brouwer gebruikt uitsluitend natuurlijke grondstoffen, zoals zuiver duinwater, vier verschillende soorten geroosterde gerstemout, speciaal geselecteerde diverse hopvariëteiten en karamel.

Elk jaar maakt de brouwer een bier waarin hij al zijn fantasie en inspiratie kwijt kan en Stormbock is één van die mooi uitgebalanceerde resultaten van de wilde haren van de brouwer. Het is een stevig winterbockbier met een alcoholpercentage van 9,5 % vol.alc. dat nagist op fles. Het karamel en de geroosterde gerstemout zorgen voor de robijnrode kleur en de licht zoete nasmaak, maar de hopsoorten geven weer een zachte bitterheid in de afdronk. Hierdoor ontstaat een elegant maar complex smaakpalet en dit maakt Stormbock tot een speciaalbier voor de ware liefhebber met tijd en een comfortabele leunstoel.

Stormbock laat zich het liefste schenken in ons sierlijke kelkglas op een temperatuur van 8 – 10 graden C.

Advertenties