De meesterlijke bruine van de brouwer la chouffe (weer die kabouter). Een bruine zoals een bruine hoort te zijn. Een biertype waarbrouwers zich in kunnen laten gaan en grote roem kunnen oogsten maar ook door het ijs zakken. Als je een goede bruine kunt brouwen ben je een goede of misschien wel een meesterbrouwer. Een biertype waar je ook een beetje aan moet wennen, veel smaken waaronder een zoetzure smaak.

Hij is eerst een geheel, later komen de smaken los van elkaar. Dit begint in de nasmaak een gebrande bittere een heel mc chauffeprettig fris zuurtje of eigenlijk ook een beetje een fruitige smaak. Een niet erg zoet exemplaar met een bastaard bruine suiker smaak. Geen enkel van de smaken is sterk maar met elkaar is het een smakelijk geheel met een vol mond gevoel. Het blijft een fris en sprankelend en hierdoor levendig biertje, tot de laatste slok eigenlijk wel bijzonder, zeker voor een bruine. Alle smaken die in dit biertype horen zitten er in; zoetzure smaak met een klein fruitig tintje, wat moutig met een vol mondgevoel een klein hopje en bittertje en een lichtgebrande smaak. De smaken buitelen op het laatst over elkaar komen om de beurt langs. De gist uit het laatste uit flesje had geen echte invloed op de smaak.

Een meesterlijk biertje waar de kabouters minimaal moeten hebben geadviseerd of zelf gebrouwen mensen zijnhier eigenlijk niet toe in staat of het moet wel een meesterbrouwer zijn.

Tekst van internet;

Mc CHOUFFE is een bruin, niet gefilterd bier, zowel in de fles als in het vat hergist. Het heeft een fruitig boeket met een licht bittere bijsmaak.

Advertenties