Wel een klein beetje teleurgesteld, na de blonde had ik enorm hoge verwachting. Maar dit is een alcohol en smaakkanon geen bier met een groot smakenpallet. Nu is een trippel niet het type bier voor veel smaken. Maar hij was enorm gehopt door dryhopping dus bitter hoppig en alcoholisch waar de andere smaken maar met mondjes maat door heen kwamen. Pas na het wennen aan de bitteren hoppigheid proefde ik iets van witte kirstal suiker en wat moutigheid. Het bier rook fris/fruitig maar dit heeft wel aan de totaalsmaak meegewerkt maar was niet apart te proeven. Op het laatst was er een kleine gistnevel uit het onderste van het flesje had geen echt effect op de smaak. Bier voor export of voor verborgen alcoholisten die bier drinken om dronken te worden en zich zelf voor de gek houden dat ze fijnproevers zijn. Verder wel houblon chouffeweer perfect uitgevoerd en goed drinkbaar. Maar of dit Bourgondisch genieten is? Er is een markt voor dit bier en voor wie dit lekker vindt een aanrader.

Tja, ik drink eerst het bier voor een echt eigen oordeel en daarna onderzoek (effe Googgelen). Houblon betekent hop. Een hoppige bier dus, nou dat is gelukt.

Beschrijving van internet:

Houblon Chouffe werd voor de eerste maal in 2006 gebrouwen. Het is een bier van het type « Indian Pale Ale », met een harmonieus evenwicht tussen een uitgesproken bittere smaak – er worden drie verschillende soorten hop gebruikt – en een aangename fruitsmaak. Houblon Chouffe is niet gefilterd en zowel in de fles als het vat hergist.

Advertenties