Een echte bok van lage gisting, traditioneel. De bockbieren zijn in Duitsland ontstaan. Zwaar bier van lage gisting. Het hogere alcohol percentage (7.8%) moest het bier langere tijd goed houden. Tenminste dit is de officiële lezing. Volgens mij waren ze vroeger ook gewoon alcohollist en konden ze een zwaarder bier ook wel waarderen.

En dit is precies wat dit zware pils doet een stevig stuk alcohol verpakt in een gebrande, bittere smaak  met een bruine-christoffelbok
christoffel boksuiker-achtige-zoetigheid. Niks verkeerd mee, lekker maar het is niet meer dan dit. Heb hem verder met plezier opgedronken. Verder heeft hij ook een vol mondgevoel, bitter in de nasmaak en ergens verstopt in het geheel een moutigheid. De smaken zijn zwaar aangezet en ook wel prettig in balans.

Een echte traditionele bok gewoon een keer uit proberen. En tijdens het drinken kreeg ik zin in vette worst. Doe ik er zelf de volgende keer bij, foodparing.

Tekst van internet; De winterse Christoffel Bock werd geintroduceerd in 2007. Deze donkerbruine dubbelbok met een rode gloed is een ondergistend bier, ongefilterd en ongepasteuriseerd. Het bier heeft een smaakvolle balans tussen bitter en zoet, een pittige volmoutige smaak, een stevige afdronk en een rijping gedurende vier maanden. Het bier is twee keer uitgeroepen tot Beste Nederlands Bokbier tijdens het PINT Bokbierfestival, onder andere in 2011 (in de categorie “Donker Dubbelbock/IJsbok/Tripelbock”)

Advertenties