Dit is dan zo’n biertje waar ik het allemaal voor doe een enorme prettige verrassing echt een Bourgondische ervaring van het degusteren van dit biertje. Moeilijke woorden, gewichtig gedoe maar dit staat voor het genieten van het bier drinken zonderal te dronken te worden.

Terug naar het bier, hij is prettig bitteren en hoppig, prettig moutig, prettig banaanachtige zoetig, prettig fruitig dit verdwijnt wat maar komt ook weer terug. Geen zure appelsmaak maar gewoon fris en fruitig. De smaken komen en gaan en blijven verrassen. Zelfs tot in de nasmaak waar heel vaak de bitterheid overheerst maar niet bij dit bier. UNIEK. Dit la chouffe blondbier is ook bijzonder door zijn evenwichtigheid keurig in balans.

De soort bittere smaak en hoppigheid geven mij het vermoeden van dryhopping, kan het mis hebben moet het wat vaker drinken om hier zekerheid over te krijgen.

Het bier is net zo mistig zoals een weisen, kan door een toevoeging van tarwe komen. Maar dit staat niet op het etiket. Op het etiket staan de samenstelling in 5 talen. Dit zal dan ook wel kloppen, als je dit bier zonder gezeur wil exporteren. Komt natuurlijk door de nagisting en het niet filteren van het bier. Maar ook het dryhoppen kan een behoorlijke residu geven, het bier is behoorlijk mistig en een hoppige smaak die hier van komt. Dryhopping waarschijnlijk dus zonder een echt droge mond GEWELDIG. Vaak zit je na het drinken van bier met dryhopping met meer dorst na het drinken dan er voor.

Maar wat vooral belangrijk is het is een geweldig bier.

Dit bier, 8% is geen populair “veronica” product. (Dit is een product voor dikbuikige veertigers die denken dat ze jong zijn van lichaam en geest, maar ze moeten maar eens goed in de spiegel kijken.) Geen rauwe blonde voor bierdrinkers die denken dat ze er verstand van hebben en pochen van; ik heb zoveel van dat bier gedronken en was toch aangeschote/dronken en dit zien als een prestatie. Dit biertje is een heerlijk verfijnd stukje brouwkunst. Mijn advies aan boven genoemde drinkers; neem dit biertje, zonder je zelf af drink dit biertje heel rustig met kleine slokjes die je even in de mond houdt. Je komt dan vanzelf in een sprookjes wereld zoals het etiket doet vermoeden. En dan kom je er achter dat dit bier gebrouwen is door KABOUTERS zoals het etiket al doet vermoeden. En deze kabouters kunnen geweldig goed brouwen.

Beschrijving van de brouwer:

LA CHOUFFE is een ongefilterd blond bier, nagegist in de fles en in het vat. Het is aangenaam fruitig, gekruid met koriander en een lichte hopsmaak.

De koriander heb ik niet geproefd maar met bier met nagisting op de fles kan dit gebeuren wordt door de levende gist een echt natuurproduct met soms wat smaak wisselingen.

Advertenties