De eerste indruk is bitter ook in de nasmaak is dit sterk aanwezig. Na het wennen aan de bitterheid die in het begin de andere smaken wegdrukt komen de andere smaken langs en is hij volmondig moutig met een onderdrukte zoetigheid. Die weldegelijk aanwezig is en aan de totale  smaak indruk zijn toevoeging geeft. Een sterke hopbitterheid en iets droog in de nadronk dit doet denken aan dryhopping. En ook wat plakkerig in de nadronk. Het is een licht gekleurde niet echt schuimend biertje. Zonder nagisting op de fles. En wel wat bitter voor een amber maar in dit smaakpallet niet storend eerder een toevoeging. Geen groot smakenpallet maar dat hoort ook niet echt bij dit soort bier. Hoppig bitter en op de achtergrond de amberbier smaken die soms wat sterker door komen.

Het wordt dus een prettig doordrinkende en bitterhoppige amber. Zeker ook door zijn bescheiden alcoholpercentage van 5.5%. En weldegelijk een aanrader.hunebed-amber

 

Teksten van internet:

Hunebed Amber 5,5% voor de liefhebber van een Ale biertype met een mooie hopbitterheid

Tekst van de brouwer;

Hunebed Amber is een natuurlijk volmout bier van hoge gisting met 5,5%. Door het gebruik van diverse gebrande moutsoorten is dit bier krachtig en vol van smaak. Het gebruik van hop is duidelijk herkenbaar in dit bier, dat ook voldoet aan de eisen van het Beierse ‘Reinheitsgebot’.

Advertenties