Direct erg bitter en hoppig. Na het wennen aan deze smaak is hij ook wel moutig en volmondig wat zoet en als minste smaak ergens in de verte wat fris/fruitig/zurig (de pils smaak dus tijdens het proeven dacht ik dat het bier was). Op het etiket staat dubbel gehopt dit is twee keer gehopt één keer voor het koken en één na het koken het bewuste dryhopping.  Droge mond bier(pils), dat is het nadelige gevolg van dryhopping en daarom vooral geen doordrinkbier. Door dryhopping blijft er meer smaken van de hop gespaard. Moeilijk om de smaken te benoemen door de hoppige bitterheid. Wel een makkelijk drinkbaar biertje(pilsje) komt ook wel als een geheel over maar misschien wat minder hop? Is natuurlijk een kwestie van smaak. Moet je maar even zelf beoordelen want hij is het proberen wel waard.Chritoffelbier dubbel gehopte blonde

Na het lezen van de tekst van de brouwer bleek dat het ondergistend bier is, eigenlijk pils. Bijzonder, meestal is dit soort bieren van bovengisting. Door de zware hopgift heb ik geen pilssmaak geproefd. Brouwen op de Duitse manier, daar brouwen ze traditioneel zwaardere pilssoorten.

Het bier is behoorlijk nevelig door de tweede keer toevoegen van de hop en het niet filteren van het bier een brouwhopnevel dus. De nevel in dit bier had toch wel effect op de smaak. Het had een dagje staan rusten en de zwaarste nevel zat onderin de fles de smaak werd wat voller maar niet minder bitter.

Tekst van internet;Christoffel Bier
Dubbel gehopt St. Christoffel Bier, terug naar de bron. Christoffel Bier is het eerste bier dat in de brouwerij werd gebrouwen. Het is een oertype goudblond bier, ondergistend, ongefilterd en ongepasteuriseerd bier. Met 6% een verfrissende smaak, een stevige bitterheid en een hoppige nasmaak dankzij de tweede hopgift van fijne Saaz hop, is Christoffel Bier een bijzonder genietbier en tevens een goede dorstlesser. Christoffel Bier is drie keer uitgeroepen tot “Beste Nederlands Flessen Bier” en staat al jaren in de top 10 in de pilsener-categorie van http://www.ratebeer.com.

Advertenties