Bier met een eigen karakter met een complete kruidentuin in een biertje wie kan dat? De brouwer van slaapmutske. Een heel prettig bitter exemplaar. Het eerst wat je proeft zijn dan ook de kruiden en de bitterheid en toch ook een frisse smaak net niet fruitig. Na het wennen aan de bitterheid komen de andere smaken ook aan de beurt; een zoetje, een hopje en een moutig smaakje. Deze smaken worden steeds sterker.

Dit bier is een zware blonde zoals bv een duvel. Eerst geen complex biertje gewoon lekker BITTER in hoofd letters. Het pimpernellebier is ook fris van smaak geen volle warme smaak zoals bij de; hop collection ft. kent goldings of pressklubben, van de zelfde brouwer. Totaal twee verschillende biertjes. Na het wennen aan de bittere smaak wordt het ineens een complex biertje met veel smaken. Een prettige ervaring. Met gist smaakt dit bier minder kruidig de bitterheid blijft echter overeind staan en een wat vollere smaak. Het bier heeft volgens het etiket 8% alcohol. In theorie groeit het alcohol percentage maar met enkele tiendes door nagisting op de fles. Maar soms twijfel ik daar wel aan de alcohol kwam goed aan leek meer boven de 10%.

Door de bitterheid is het niet een biertje voor de beginners moeten ze maar gauw ervaren drinkers worden want dit biertje is een must.

Ingrediënten; gerstenmout, rietsuiker, hop en nagisting op de fles. En een kruidentuin van; pimpernel, hijssop, thijm, mirte, bonenkruid en garlie

Het is een gelegenheidsbier wat lang niet altijd verkrijgbaar is. Zie tekst(links) van internet. Komt de Hollander weer langs, is heel erg goed verkoopbaar beetje tv reclame klaar. Dus brouwer brouwen die hap.

Teksten van internet; Het is een soort oertripel van 8 graden. Het bevat kruiden als hyssop, mirte, bonenkruid en pimpernel. Er zit ook ontzwavelde look in en dat geeft het geheel een bitter fleurige smaak. Het gaat een beetje in de richting van Orval. Bron http://www.gva.be/regio-antwerpen-noord/ranst/pimpernellebier-en-brood-zijn-twee-nieuwe-steekproducten.aspx

Jessenhofke Pimpernelle

Dit bier is tot stand gekomen in samenwerking met kruidenkweker Sanguisorba uit Ranst. De basis vormt onze Jessenhofke tripel waar 5 extra kruiden worden aan toegevoegd. Naast de knoflook die standaard in onze bieren wordt toegevoegd wordt deze keer ook pimpernel, flyssop, thym, mirte en bonenkruid toegevoegd. Het resultaat is een kruidige tripel van 8% Alc Vol. Dit bier is voorlopig enkel in 75cl flessen verkrijgbaar. Bron; http://www.jessenhofke.be/elementen/JESSENHOFKE_NIEUWSBRIEF_NL_1010.pdf

Advertisements