Het winterbier van palm wat elk jaar in het najaar terugkomt. De smaken vloeien allemaal in elkaar over alleen de gebrande smaak is nadrukkelijk aanwezig. Voor een biertje met relatief weinig alcohol 5.7 % heeft het een warme volle smaak met karamel-amber-achtig-zoetje ook is hij iets hoppig en zit er ergens een klein frisse appel smaakje aan. In de nadronk gaat een bittertje het gevecht aan met de gebrande smaak.

De kracht van dit biertje is dat het een prettig doordrinkend winterbiertje is. Eentje waar je er een paar meer van kan nemen. De meeste winterbieren zijn hier te zwaar voor.

Samenstelling gerstemout en gist.palm dobbel

Tekst van de brouwer;

DE AMBERMOUTEN VAN PALM

De unieke ambermouten bepalen de basissmaak van Dobbel PALM: lichte karamelsmaken met een honingachtige malsheid. Het moutproces geschiedt naar de specifieke voorschriften van PALM en is gericht op een natuurlijke bruinkleuring die er de specifieke smaak aan geeft. De mouten gebruikt voor het brouwen van Dobbel PALM hebben een diepere bruinkleuring ondergaan.

DE PALM-GISTEN;

Gist bepaalt in belangrijke mate het aroma. Door intensieve selectie heeft de familie Van Roy een rijke collectie aangelegd van verschillende giststammen die elk een eigen fruitig karakter aan het bier geven. PALM wordt gegist met een symbiose van 3 verschillende giststammen die nadrukkelijk een banaanfruitigheid geven.

Advertisements