Gouverneur bieren van de familie brouwerij Lindeboom uit het Limburgse Neer. Een brouwer met veel oog voor traditie zuivere natuurproducten. En dit proef je gewoon in de bieren. Zoals de brouwer zelf zegt; Al meer dan 140 jaar is Lindeboom geworteld in het Limburgse dorp Neer. Gouverneur, ambachtelijk gebrouwen Limburgse speciaalbieren. Bijzonder van smaak en karakter, echt anders. Gouverneur, uitgesproken eigenzinnig en inspirerend gezelschap. Cervisia Natura Protecta staat op het halsetiket van iedere fles Gouverneur geschreven: bier beschermd door de natuur. Al het goede van de natuur blijft in dit bier behouden. Gouverneur bieren zijn bovengistende bieren met nagisting op de fles. Je proeft de volle smaak. Voor informatie, http://www.lindeboom.nl

De blonde
De brouwer begint met; proef de smaak van toen in het bier van nu. Een op het oog een lastige opgave waar hij gouveneur blondwonderwel in geslaagd is met dit blond biertje. Een prettige doordrinker zoals een blonde hoort te zijn. Een lekker bitter biertje met een volle moutige smaak ondersteund door een banaanachtige zoetigheidje. De volle smaak doet vermoeden dat tarwe is toegevoegd maar dit kan ook door de gist komen. Het bier begint met een prikkelende niet echt fruitige en ouderwetse bittere en moutige smaak. Het zoetje ondersteunt de moutigheid om de bitterheid ondercontrole te houden. Welke zich later toch wel wat los vecht om de moutigheid een ondergeschikte rol te geven. Dit samenspel van de smaken maken het tot een prettig enorm drinkbaar geheel. Met de gist is de smaak wat zachter wat bitterder wat minder moutig.

Een echt Belgisch biertje welke een ongeoefende bierdrinker ook wel zou kunnen waarderen met toch echt wel een echt ouderwets hoppige bitterheid.

Tekst van de brouwer; Gouverneur Blonde is een bovengistend speciaalbier met een heel eigen, krachtige smaak en een unieke fruitige afdronk. Een bier dat zich lekker dóór laat drinken. Gouverneur Blonde wordt gebrouwen met de fameuze Tettnanger hop uit Zuid-Duitsland
en een extra royale hoeveelheid volmout. Het geeft het bier zijn goudgele kleur en zijn volle en moutige afdronk. Op fust is dit bier helder. Op fles is er nagisting waardoor het bier licht troebel is.
De nagisting verhoogt het smaakaroma.

De tripel
gouveneur trippelEen echte oertripel een bier elegant maar toch ook weer rauw. Een stevig trippel voor de echte kerel en bierdrinker. Rauw door de stevige hoppige bitterheid. Maar ook elegant, een perfect in elkaar overlopend smakenpallet van het zoetje, de moutigheid en de fruitigheid die de bitterheid ondersteunt en versterkt. Maar wel een bier van kom maar op ik lust je rauw. Zo van waar is de echte bierdrinker die mij aan kan en lekker vindt? Een biertje waar de smaken elkaar vinden en er één geheel van maken keurig in evenwicht. Maar ook weer nagisting met echte gist grote stevige stukken. In biergist zit vitamine B goed voor de spijsvertering en nog veel meer. De smaak verandert niet zo door de gist komt natuurlijk door de stevige bitterheid. Maar door die grote stukken weer voor de echte bierdrinker. Gezond maar hier moet je wel even aanwennen.

Een aanrader en een uitdaging. Voor de beginnende bier drinker; dit is een trippel drink hem met respect en eerbied dan moet het goed gaan.

Tekst van de brouwer; Gouverneur Triple is het krachtigste bier van de Gouverneur speciaalbieren. Een goudblond bovengistend bier, gebrouwen met een ruime hoeveelheid lichtmout, water uit eigen bron en liefst drie soorten hop. Met een fijn hoparoma, zowel in reuk als smaak. Gouverneur Triple is een stevig bier, vol van smaak, hopbloemig en licht zoet. Op fust is dit bier helder. Op fles is er nagisting waardoor het bier licht troebel is. De nagisting verhoogt het smaakaroma.

Gouverneur bruin

De eerste indruk was een romig vol prikkelend en wat hoppig volgend met een lichtgebrande en een bastaard suiker zoete smaak. Fris en lichtbitter in de nasmaak, de gebrande smaak blijft aanwezig.
Het bier is misschien iets te gebrand in het hele smaakpallet. Met gist warmer zachter minder gebrand misschien drinken met gist?
Hij is niet te zoet maar mis een beetje het zuurtje wat zo karakteristiek is voor een bruine. Het geheel wordt door de gebrande smaak te veel gecontroleerd.
Wat er mist is een echt uitgebreid smakenpallet dit is zo bijzonder van een bruine het is eerder een prima geslaagde winterbier.

Het bier is een smakelijke allemansvriend, iets te simpel voor een bruine niet een bier voor een ultieme smaakervaring meer een bier voor een gezellige avond ook een kwaliteit. Een keertje lekker een biertje drinken met foodparing (duur woord voor nootjes en kaas bij het bier) is een welkome afwisseling van elke avond moeilijk doen met een ultieme bourgondische degustatie van een bier.

Al met al een prima zorgeloos biertje.L

Tekst van de brouwer; Gouverneur Brune is een bier om rustig van te genieten. Het ontleent zijn volstrekt eigen smaak aan hop en twee soorten donker karamelmout. Voor al het Gouverneur Bier maakt Lindeboom gebruik van de beste ingrediënten zoals Tettnanger hop uit Zuid-Duitsland. Het karamelmout geeft het bier een unieke smaakcomponent en een diepe, robijnrode kleur. Op fust is dit bier helder. Op fles is er nagisting waardoor het bier licht troebel is. De nagisting verhoogt het smaakaroma.

Advertenties