Vol verwachting, een nieuwe Leffe!!! Maar wat een teleurstelling. Goede wijn behoeft geen krans, zegge ze wel eens. Deze Leffe ziet er prachtig uit. Maar de bitterheid drukt alle andere smaken weg en het is ook geen prettige bitterheid. Waarschijnlijk ontstaat deze door de citrus toevoeging. Ook is hij flink zoetig met een sterke moutigheid. Met een beetje leffe royalgoede wil en fantasie zit er in verte wel iets van de Leffe kruidige smaak in maar blijft ver weg. Ook de warme volle tarwe smaak komt niet tot zijn recht. Na het verwerken van de teleurstelling  en een positieve instelling is hij niet echt slecht maar blijft te bitter. Deze smaak van dit bier lijkt op het bier wat ze in blik doen, rauwe sterke moutige zware alcoholische smaken voor de export. Voor de Nederlandse en Belgische markt niet echt geschikt op bier gebied zijn wij fijn proevers en kenners en misschien ook wel verwend. Dit bier hoort in blik en dan dumpen in het buitenland. Eigenlijk is dit ook niet goed kwaliteit verkoopt op de lange duur beter bv Heineken begrijpt dit goed. Misschien is reclame en aanbiedingen een betere manier om meer bier te verkopen. Met Belgisch bier verkoop je ook een levenswijze een van genieten en niet van totaal los zuipen. Lijk mij toch geen slecht idee voor de paters die in de abdijen en kloosters leven om een betere levenswijze te promoten. Is ook wel een beetje lastig om aan een verslaving te verdienen als je een zwaar gelovig mens bent. Maar Belgische bier is verkopen en promoten van een gemoedelijke levenswijze, van het genieten van het leven. Dus geen rommel in blik maar een goden drank uit een flesje.

Tekst van de brouwer; Een meesterwerk van de brouwers van Leffe

Met respect voor de eeuwenoude brouwerstraditie uit 1240 stelt Charles Nouwen, meester-brouwer en erfgenaam van de traditie, zijn ultiem recept voor: Leffe Royale. Een sprankelend witte, dikke schuimkraag gedragen door een goudblonde body vol oplichtende kopertoetsen.

Ontdek de perfecte balans van een fruitig aroma, een milde en zuivere bitterheid en een frisse vleug citrus. Ervaar hoe toetsen kruidnagel en vanille, verse aroma’s van banaan en subtiele noties van geranium en citrusvruchten resulteren in een fris en zoet slotakkoord. Om de perfecte setting voor deze belevenis te creëren werd er ook een speciaal kelkglas ontworpen. Een superieur glas, voor een superieur abdijbier.
Voor de gastronomen die van food pairing houden is er extra goed nieuws. Leffe Royale valt perfect te combineren met asperges, ham en Parmezaanse kaas.

Advertenties