Het hoeft niet ingewikkeld te zijn;  fris prikkelend,  bitter, moutig iets zoetig maar vooral traditioneel bitter, ergens in verte iets hoppig, maar vooral lekker de eerste slok was wel erg bitter even wennen maar al gauw komt het bier in evenwicht. Een echte trippel. Blijft ook fris fruitig bij iedere nieuwe slok. Hij is niet echt zoetig hoort ook niet bij dit bier. Ook wel iets droog van de mais.

De mout blijft een verrassende ondertoon voeren in de nasmaak die de bitterheid wat onder controle neemt.  Bij het doordrinken een onverwacht complex bier, welke smaak krijgt de boventoon en welke de ondertoon? Misschien moet u dit zelf maar uitproberen kom er niet goed uit hij is wel zo-wie-zo de moeite waard. De alcohol stevig 11 % hoort bij dit bier maar wel even oppassen.

Samenstelling; gerstenmout mais suiker hop en nagisting op de fles.

Er zit inderdaad een hele fijn gist nevel in het laatste bier uit het flesje heeft eigenlijk niet zoveel invloed op de smaak maar dat is ook wel logisch bij zoveel alcohol 11%. Er is ook suiker toegevoegd merk je eigenlijk niet echt, de suiker wordt ook door de gist geconsumeerd. Dit bier is misschien wel de moeite waard om te bewaren wordt net even wat zachter en warmer van. Iets om uit te proberen. Een ander gevolg van nagisting op de fles is dat het bier nooit honderd procent gelijk is, er zit immers een levend organisme in een natuur product. Voor de grote massa misschien een nadeel niet voor de genieter. Het komt zelden voor dat het bier niet meer herkenbaar is of dat het proces van smaakevolutie verkeerd uit valt. Maar altijd of vaak een net iets andere smaak een culinaire ervaring.

Een simpel lekker bier met een onverwachts smakenpallet, wat willen we nog meer?

Tekst van de brouwer; Een tripel die er staat als een Kasteel. Een volmondig degustatiebier om in alle rust van te genieten, met een krachtige uitgesproken smaak; bloemig, hopbitter en alcoholzoet.

Advertenties