Bij de eerste slok is het direct de gebrande smaak die nadrukkelijk aanwezig is. Gelukkig komt direct de kruidige smaak de boel onder controle nemen met ondersteuning van de karamelachtige zoetheid. Deze drie smaken houden gezamenlijk de regie in handen om op het laatst de bitterheid er bij te accepteren. De andere smaken blijven op de achtergrond waarvan de mout het sterkste is.

Een bijzonder bier met krachtige smaken, uitzonderlijk. Een bier waarbij je rustig een stukje kaas of wat nootjes kunt nemen zonder dat de smaak van het bier op de hobbel is niet zo’n moeilijk elegant biertje. Een echte aanrader.

Op het etiket staat niet alles wat er in zit of het staat wat tussen de regels in. Er staat bijvoorbeeld gist als ingrediënt maar eigenlijk hoort dit te zijn; met nagisting op de fles. Het biertje wat ik dronk was goed tot 06-14, hij kon wel eens behoorlijk aan smaak winnen als de smaakevolutie zijn werk mag doen. Het bier wordt er warmer en zachter van met een toevoeging van een nootachtige smaak die de fris en fruitigheid vervangt. Voor deze verandering is de toegevoegde gist bij het bottelen verantwoordelijk.

Ook staat er tarwe op het etiket dit is spelt, een tarwe soort met een kruidigesmaak. Volgens mij komt hier de kruidigesmaak vandaan. De gebrande smaak komt van donkere of gebrande mouten hier hoeft maar een beetje van gebruikt te worden om het te proeven zonder dat het bier hier erg door verkleurd.

Tekst van de brouwer
La Trappe Isid’or is een ongefilterd Trappistenbier met een mooie symbolische waarde. Bevat 7,5% alcohol.

Isid’or is vernoemd naar broeder Isidorus, de eerste brouwer van abdij O.L.V. van Koningshoeven. In eerste instantie werd dit jubileumbier gebrouwen ter gelegenheid van het 125-jarige bestaan van de Trappistenbrouwerij in 2009. Isid’or werd echter zo goed ontvangen dat abt Bernardus heeft besloten om dit Trappistenbier in het vaste assortiment op te nemen. Dit lichtzoetig amberbier met karamelnote is ongefilterd, vol en zacht bitter van smaak en heeft een fruitige afdronk.

7,5% alcohol, schenktemperatuur 10-14 °C

Advertenties