Bij gulpener kunnen ze geweldig goed en veel proeven, zie beschrijving brouwer. Bij bockbiertjes vind ik de gebrande smaak de andere smaken behoorlijk wegdrukken. Ook bij deze is dat het geval maar hij was wel lekker zacht en de gebrande smaak werd ook niet bij de tweede overheersend. De zachte typische gulpener smaak is ook bij dit biertje aanwezig. De gebrande smaak trekt wel alle smaken naar zich toe zodat het lastig werd om de andere smaken te proeven. De smaken zijn ook nog eens behoorlijk met elkaar in balans met het volgende resultaat; Zacht, warm vol niet te gebrand met een ondertoon van de zoete en moutige smaak de gebrande smaak neemt de bittere smaak bij de hand naar de afdronk zonder het biertje te veel te overheersen. De bittere en gebrande smaak worden wel wat sterker maar dit wordt niet te erg. Het belangrijkste is wel dat het biertje prima in balans is dit is bij andere najaarsbockbiertjes wel eens niet het geval.

Samenstelling volgens etiket; gerstenmout en hop 6.5% alcohol (natuurlijk met een gedeelte donkere en gebrande mouten.)

Tekst van de brouwer;

Heldere diep bruinrode appelstroopkleur met lichtoranje kleurnuances. Compacte stabiele schuimkraag met een romig roodbruin getinte mousse structuur.

Prachtige volmondige gebrande moutaanzet met aroma’s van kandijsuikers en nuances van rijp stooffruit met ingelegde kersen.

Intens complexe smaakbeleving van ronde tonen van ingekookte fruitstroop met fijne kruiden, artisanale laurier en dropbeleving. Lang aanhoudende volmondige afdronk met rijke hopfinesse.

Advertenties