De brouwerij bestaat al sinds 1398 hebben Napoleon meegemaakt twee wereld oorlogen de hippietijd. Is er een klein financieel dipje komen ze met dit. Ik zie het zo voor mij, vrouwlief komt in de Lidl ziet dit bier en denkt dit is lekker voor mijn man, kan die ook eens een Belgisch biertje proberen. MIS, deze man denkt wat een meuk en gelijk heeftie. En koopt nooit meer bijzonder bier weer een klant verloren en een echtscheiding meer. Dit is echt dom om veel te verkopen moet je kwaliteit leveren niet van die zoete rommel. Elke Hollander kan dit vertellen veel verkopen komt met kwaliteit. Vooral Heineken heeft dit goed begrepen is overal ter wereld te koop. Er zijn best zoete biertjes bv de Bruine van Kasteel maar dit wordt met andere smaken gecompenseerd.

De smaakervaring  van goudblond; ZOET een beetje mout, ZOET ergens wat wrange  bitterheid, Zoet en te veel alcohol. En beetje in elkaar geramd biertje. Plakkerige nasmaak.  Als nou de buurt-brouw-hobbyist met dit biertje komt zeg je van lekker maar wat minder zoet kan geen kwaad. Maar van een Belgische topbrouwer verwacht je meer.

De smaakervaring van Roodbruin ; ZOET gebrande bittere smaak die door trekt tot in de nadronk ZOET, wat hoppig en weer ZOET, onbalans en plakkerig. Wel een volle smaak van de tarwe. Een mislukte goedkope dubbel. Dacht eerst van iets beter dan de Goudblond maar toen kwam er een nasmaak aanzetten BBBRRRRR.

Ik wil me er ook niet meer aan ergeren. Ook het logo van het Belgische abdijbieren is terecht niet op het etiket gekomen. Zie hiervoor https://pilsje.wordpress.com/trappistenbier-en-abdijbier/ of

http://www.beerparadise.be/emc.asp?pageId=294

En ze kenne echt goed bier brouwen bij corsedonk, onbegrijpelijk.  Heb een agnus trippel gekocht om te proeven de pater dubbel is op deze blog beoordeeld die was/is prima!!!!

Advertenties