De bockbier tijd is weer begonnen wel lekker maar toch ook een commercieel iets met een enorme brei aan biertjes die nauwelijks verschillen allemaal opgebouwd rond de meer of mindere gebrande smaak. Waarbij ze voor mijn gevoel richting stouts gaan. Maar elke brouwer wil hier geld aan verdienen. En heel wat mannetjes die verwend worden door hum lieve vrouwtje (denkt  ze) en ze toch eigenlijk wel plichtmatig opdrinken. 

Maar deze is anders heel elegant en subtiel, met een heel lichte zure smaak op de achtergrond die het gevecht aangaat met een stevig bittertje en elkaar lekker in evenwicht houden. Hij begint met een zacht smaakpalletje, een beetje gebrande smaak die de andere smaken niet overheerst een prettig zoetje wat banaanachtig en zelfs een klein hop smaakje. De mout blijft een klein beetje weg, geeft niet. Een volle zachte smaak. Na een half flesje komt de gebrande smaak wel wat nadrukkelijker over maar nog steeds niet overheersend. Een biertje dat door zijn kleine smaakjes groot is. Rijk schuimend met een licht haast amberkleur. Durf niet te zeggen waar de volle smaak van is tarwe, maïs?  Dit biertje is één van de betere.

Tekst van de brouwer;
Dit robijnrode bier wordt in het najaar, in een beperkte hoeveelheid, gebrouwen voor de wintermaanden. Speciaal geselecteerde moutsoorten verlenen Alfa Bokbier zijn krachtige smaak. Het alcoholpercentage is 6,5%. Alfa Bokbier komt het beste tot zijn recht bij een temperatuur van 9/10°C.

Advertenties