Mijn eerste exemplaar dronk ik na een Amstel biertje een erg moutig exemplaar, welke vervolgens in gevecht ging met de bitterheid van de la trappe. Het tweede exemplaar degusteerde ik na een glas water. Nu kwam de La trappe tot zijn recht. Met sprankelende frisse fruitigheid begint hij, waarna de moutigheid en de koriander samen met de bitterheid blijft strijden tot in de nadronk met als grote verliezer de zoetigheid, maar het is een heel beschaafd plezierig gevecht. Je blijft proeven wie er nu wint. Helaas is door de proeverij het biertje snel op waarna de alcohol zich aanmeld. Mijn advies is dan ook rustig drinken misschien een stukje kaas er bij? Een hele plezierige echte trippel niet te moeilijk maar wel geraffineerd.

Bier proeven en beoordelen, leuk werk maar heel lastig het is afhankelijk van je smaak deze is niet van iedereen gelijk. En ook wat je gegeten en gedronken hebt voor de proefervaring is heel bepalend. Het zo belangrijk om een neutrale smaak in je mond te krijgen, na een Chineesje hoef je het echt niet meer te proberen ook boerenkool is niet aan te raden. Na kruiden thee wordt het ook niks. Een glas water na een tijdje dat je een neutrale maaltijd hebt gegeten is het best. Dan komt ook nog de complexheid van het bier om de hoek kijken met veel smaken en dan ook nog de smaakevolutie bij nagisting op de fles. Alles bij elkaar een complex verhaal met voor iedereen een andere eigen ervaring. Maar in de praktijk is het wel zo dat de meeste mensen het Belgische biertje meer waarderen dan blikken bier van een prijsvechter. Zit er toch een lijn in. Persoonlijk beoordeel  ik eigenlijk maar één soort biertje per avond en soms ook meerdere avonden een exemplaar als het een heel lekker biertje is. Een “nadeel” is wel dat je het bier door moet slikken om het helemaal te kunnen proeven de bitterheid proef je het meest achter op de tong. We hebben ook nog een lever dus rustig aan. Op de proefavonden krijg meerdere biertjes, hartstikke  gezellig maar halverwege de avond proef ik niet zoveel meer, maar wat gezellig.

De ingrediënten zijn; gerstenmout, hop, gist en koriander en nagisting op de fles.
Volgens het bier etiket: de smaak is vol, fruitig en bitterzoet


tekst van de brouwer;
La Trappe Tripel is een krachtig Trappistenbier van hoge gisting met 8% alcohol.

La Trappe Tripel is donkerblond en vol van kleur. De geur is licht moutig, esterig en heeft een mooi decent hoparoma. Aan het gebruik van onder andere koriander dankt het bier haar frisse en kruidige karakter. De smaak is fruitig, bitterzoet en licht alcoholisch. Ondanks de volle, rijke smaak heeft dit eigenzinnige bier een licht droge afdronk met fijne bitterheid.

Advertenties