Hij is eerst fruitig welke helaas bij verder drinken van het bier door de bitterheid weggedrukt wordt. De moutigheid is goed aanwezig welke een prettig zoetje probeert te verdringen wat gelukkig niet helemaal lukt. Maar bovenal is hij lekker traditioneel bitter. Geen dryhopping je houdt dus gewoon een natte mond van dit bier. Het bier blijft fris smaken dus de fruitigheid laat zich niet helemaal wegdrukken, gelukkig maar. Het is even weer wennen aan de bitterheid maar dan is het ook; BITTER ZOALS BIER HOORT TE ZIJN. Geen echte dorstlesser moet je gewoon niet doen met 6.7% alcohol. Vindt of je baas of je vrouw(ook BAAS) de volgende dag niet leuk. Geen nagisting op de fles ook niet nodig prima zo.

Ingrediënten van dit bier; gerstemout, tarwe, suiker, hop. Dat tarwe, ja-zal-wel niets van gemerkt of het moet het zoetje zijn met een beetje goede wil kun je het bier wel volmondig noemen, maar het kan nooit erg veel zijn, dat tarwe. Verder zit er nog in als antioxidant ascorbinezuur, even googelen. Gelukkig maar dit is vitamine C werkt dus ook als conserveringsmiddel. Dit kan dus geen kwaad krijg je geen hoofdpijn van maar is juist gezond. Dus toch nog een natuurlijk biertje.

Dry-hopping of gewoon drooghoppen; Drooghoppen is het toevoegen van hop na het koken van de wort of soms zelfs vlak voor het bottelen. Het wordt meestal na de hoofdgisting en voor de nagisting toegevoegd om het hoparoma te verhogen. Vaak worden hopextracten of hopolie gebruikt, maar ook gedroogde aromahop schijnt te worden gebruikt. Bron: bier abc.

Het gevolg van dit dryhoppen is dat de hop en andere smaken van de hop gespaard blijven, meer hopsmaak dus maar ook een droge mond. Van mij hoeft het niet zo het is modern maar wordt naar mijn smaak soms veel te zwaar toegepast.

Tekst van de brouwer

De grondstoffen van uitstekende kwaliteit vormen de rijkdom van dit hoge gistingsbier, dat zich kenmerkt door zijn okerblonde kleur. Grimbergen Blond is licht fruitig en evenwichtig zoet-bitter. Door zijn uitgesproken volronde smaak wordt dit bier ten zeerste geapprecieerd. (Alc. 6.7 % vol.)

Advertenties