Sommige brouwers geven weinig informatie over hun bier dit is ook weer zo gelijk is er op internet ook weinig informatie.

Dit is te vinden; Hefe Weissbier is fris en fruitig en heeft een fijne bloemige smaak die het gehemelte prikkelt. Kan het nog vager? nee.

Nu is het zo dat dit bier gebrouwen is volgens het rheinheitsgebot, er mag dan alleen gebrouwen worden met natuurzuivere producten zonder toevoegingen alleen dus gist, tarwe en gersten mouten. Als je dan ook nog allemaal Duitse brouwerijen hebt met veel traditie en topbrouwers dan worden de verschillen klein. Nuances!!

Dit is mijn smaak ervaring; eerst prikkelend fruitig later wat zoetig met een lichte sinaasappel/citrus smaak en later een bitterheid die de zoetigheid wat wegdrukte.  De tarwe was niet echt nadrukkelijk aanwezig. Maar het alle belangrijkste ik vond hem lekkere evenwichtige smaak hebben misschien wel de lekkerste van de drie die ik heb gedronken. Maar wat liggen ze dicht bij elkaar.

Tekst van de brouwer van internet; Nichts erfricht sie mehr als dieses naturtrube weissbier mit seinen wunderbar hefeblumigen gesschack.

Hier wordt van gemaakt door verschillende sites ; wordt volledig via het Reinheitsgebot gebrouwen. Hefeweizen wil zeggen tarwebier met gist. Aan gist worden goede eigenschappen toegedacht v.w.b. de gezondheid. Het gist wordt er daarom bij dit biertype niet uitgefilterd. Weihenstephaner Hefe Weissbier is fris en fruitig en heeft een fijne bloemige smaak die het gehemelte prikkelt. Normaal wordt dit bier gedronken uit hoge vaasvormige glazen.

Advertenties