Tja… ze nemen een duvel wat extra suiker,  gist en dryhopping en daar is dan de duvel trippel hop????

En wat krijg je dan een heel hopige bittere fruitige duvel met een wat hoger (9.5%) alcohol percentage. Met een hele hopige en bittere smaak en ergens ook nog fruitiger. Een nieuw elegant recept? Nee, een opgefokte duvel welke heel goed wordt ontvangen door bier drinkend Nederland. Maar zeker geen baanbrekende vernieuwing meer meedoen met de rest, het dryhoppen. Hij is wel drinkbaar maar toch wel erg bitter, en eigenlijk weet ik niet hoe hij zal zijn ontvangen als een minder grote naam dit gebrouwen had. En de alcohol komt ook erg stevig aan waar je eerst niks van merkt en dan in een keer, …. BOEM!!!

Niet echt iets voor mij bij een zo`n zware alcohol percentage verwacht ik meer een elegante gerstewijn waar je lang van kunt genieten met diverse smaken die onverwacht over de tong heen rollen. Niet zo`n ….BOEM!!!, HOP, BITTER en een beetje fruitsmaak.

Advertenties