Hij is fris sprankelend een beetje zoet wat bitter en toch een zachte smaak. De sinaasappel en koriander zijn duidelijk te proeven. Ook de tarwe smaak, zacht en vol is prima aanwezig. Het biertje bewijst dat bier gebrouwen met toevoegingen gewoon lekker kan zijn dat de toevoegingen extra smaken toevoegen die het bier completer maken. Ondanks de vele smaken is het biertje prima in evenwicht geen enkele smaak drukt de andere weg. Verder kan ik mij prima vinden in de smaak omschrijving van de brouwer, ook bijzonder. Een echt biertje voor de warme zomer en voorjaarsdagen

Het verschil tussen weisen en witbier zijn de toevoegingen in het witbier, de overeenkomst zijn de tarwemout die gebruikt wordt (50%!) , bovengistend bier eventueel nagisting op de fles geen donkere mouten.

Tekst van het etiket; de witte van Hoegaarden is het origineel Belgisch Witbier, Het biet kan bogen op een geschiedenis die terug gaat tot 1445. Toen in Hoegaarden en Belgie een witbierrecept werd ontwikkeld waarin naast de traditionele ingrediënten ook een vleugje koriander en gedroogde sinaasappelschil werden gebruikt en de basis werd gelegd voor de buitengewoon frisse en verrassend zachte smaak van Hoegaarden

Hoegaarden is ongefilterd en hergist op de fles en heeft daardoor een van nature troebele, witgele kleur. Hoegaarden smaakt het best uitgeschonken met een rijkelijk romige schuimkraag in het karakteristieke zeshoekige Hoegaardenglas

Tekst van de brouwer; Het originele witbier (4,9 vol%) is het oudste en bekendste bier uit het gamma van Hoegaarden. Wanneer het wordt uitgeschonken, wordt een zachte, witte schuimrand gevormd en blijft een rijkelijke afzetting achter op het glas. Zijn natuurlijk troebele, bleke kleur glinstert als je het bier door het glas heen bekijkt.

Met een aroma van sinaas appelschillen, koriander en specerijen is zijn karakteristieke smaak werkelijk uniek. Zacht, licht en matig zoet en zuur, met een subtiel gekruide citrussmaak. Het wordt het best geserveerd in het traditionele zeshoekige glas.

Advertisements