Hij is wat aan de moutige kant maar voor de rest toch heel geslaagd of net niet af? Ben er met mezelf niet over eens. Eerst is hij fris, fruitig en bitter hierna komt direct de moutigheid zich melden waar de bitterheid en fruitigheid om hen blijven dartelen de moutigheid overheerst in de nadronk met een knipoog van de bitterheid. De tarwe is niet nadrukkelijk aanwezig wat er voor zorgt dat je er een paar meer van kan drinken. Zonder een opgeblazen gevoel te krijgen. Hij hoeft zich niet te schamen kan rustig worden vergeleken met zijn duitse broeders, klasse!!

Tekst van brouwer; Lekker weizen met een volfrisse smaak
Grolsch Premium Weizen is zeer geliefd onder bierdrinkers. En niet alleen op warme zomerdagen. Door de krachtige, frisvolle smaak wordt Weizen het hele jaar door gedronken. Dit mooie tarwebier wordt gebrouwen volgens het traditionele Duitse Reinheitsgebot met niet meer dan water, tarwemout, gerstemout, gist en hop. Het heeft een lichte gistnevel en een schuimkraag die hoog boven het glas uitkomt. Puur genieten dus. Zeker als je Weizen goed gekoeld drinkt, tussen de 6 en 8 graden.

De smaak nog beter tot z’n recht laten komen? Schenk de helft van het bier in je glas en ‘wals’ het resterende bier met een draaiende polsbeweging door de fles. Hierdoor komt het gist los. Schenk het er vervolgens bij en… proost!

Advertenties