Tja even wat lastig, een witbiertje hoort eigenlijk niet zo complex te zijn. De kracht van dit bier hoort zijn eenvoud en dorstlessendheid te zijn weisen en witbier zijn echte zomerbiertjes voor als het echt warm is en veel moet worden gedronken. Complexe biertjes zijn vaak niet geschikt om er veel van te drinken. Dit is dus de uitzondering

Hij is eerst fruitig daarna direct kruidig en licht moutig. De bitterheid komt aanzetten en blijft met de kruidigheid de boventoon vormen tot in de nasmaak, met de moutigheid op de achtergrond. Volgens het etiket zit er tarwe in eigenlijk heb ik dit niet echt geproefd het bier is wel wat mistig van de tarwe nevel of een ander graansoort. De kruidige smaak komt ondermeer van de spelt een tarwe soort met een kruidige smaak. Een complex meergranen biertje wat drinkt als een dorstlesser, voor mij de wereld op z’n kop. Het is ook een echte gulpener je moet de tijd nemen om  rustig van dit bier te genieten om alle smaken te ervaren.

Wat de brouwer allemaal proeft in dit bier proef ik niet, maar dat moeten jullie zelf maar proberen en oordelen.

Tekst van de brouwer; Wij geloven dat je alleen echt kunt genieten van iets dat met liefde is gemaakt. Daarom gebruiken we voor Gulpener Korenwolf uitsluitend milieuvriendelijk geteelde Limburgse granen, Mercur hop en door mergel gezuiverd water uit eigen bronnen.
Gulpener Korenwolf is een méérgranen luxe witbier van hoge gisting (5% alc.).
Het ‘Waere Witte’-geheim is een unieke mix van door Limburgse akkerbouwers, milieuvriendelijk geteelde tarwe, Kollenberger spelt, gerst en rogge, met geurige kruiden en bloesem van de vlierbes. De naam Korenwolf hebben we ontleend aan de weer sporadisch in Zuid-Limburg voorkomende vlijtige wilde hamster. Wij zijn trots op ons bier en trots op de mensen met wie we het samen maken.

Uitdagende lichttroebele uitstraling met een lichte strogele kleur en een lichtgroene gloed van jong citrusfruit. Stabiele schuimkraag met een stevige mousse structuur.

Levendige fris fruitige geuraanzet met strakke tonen van jonge fruitzuren en lichtzoete bloesembeleving.

Strakke frisfruitige smaakaanzet met een hoog dorstlessend vermogen. Licht speels smaakpallet met milde tonen van jonge bloesem in combinatie met een lichtzoete prikkelende mondbeleving.
Relatief korte lichtbittere afdronk met stuivende fruitzuren.

Advertenties