Bij de eerste slok is hij lichtfruitig/fris prikkelend maar al heel gauw neemt de lichtkruidige smaak de regie over waarnaar de moutigheid en de bitterheid om de beurt langs komen zonder dat één van deze drie smaken de boventoon gaat voeren. Heel licht zoetig maar echt op de achtergrond.

Het bier heeft een volle smaak wat wijst op een toevoeging van een graan als tarwe, mais of rogge maar het bier is kraak helder het wordt dus rogge met spelt door de kruidige smaak.

Geen nagisting, wel bier van hoge gisting een heel prettige doordrinker voor de lente en de zomer voor de echte genieter.

Teksten van internet; Leffe Blond is het vlaggenschip van Leffe. In heel wat opzichten is het een uitzonderlijk bier. Door het gebruik van bleekmout heeft hij de lichte, zonnige kleur die je ook bij de betere pilsbieren terugvindt. Het unieke recept is de vrucht van eeuwen brouwkunst en brengt een breed palet van smaken in evenwicht. Hij is elegant, zacht en fruitig. Maar toch zorgt een zweem van bittere sinaasappel voor een pittige afdronk.

De eerste en tevens lichtste variant van Leffe is het goudblonde bier. Het is een krachtig bier met een alcoholpercentage van 6,6% en daardoor een heerlijk doordrinkbaar biertje. Qua smaak heeft een fruitige en zachte smaak en het heeft toetsen van banaan, vanille en kruidnagel. De ingredïenten hoe deze blonde tot stand is gekomen door water, bleke- en gerstemout, hop en maïs Deze variant komt het beste tot zijn recht bij een temperatuur van 7-8 graden Celsius.

Blijft toch lastig om de samenstelling van bier aan de hand van de smaak precies in te schatten. Zeker bij een meervoudig gebruik van granen en toevoeging van kruiden etc.  Misschien komt dit nog maar ook mijn mede blogger en concurrent bloggers  vinden dit moeilijk ze draaien er gewoon omheen.

Advertenties