Tja, dit is het meest mishandelde biertje ter wereld. Gedronken tijdens barbecues , genuttigd gelijk met chips en borrelnootjes, vette worst en bitterballen. En dan ook nog vaak met een verkeerde drink temperatuur.  Allemaal smaak verwoestende happenningen waar gewoon aldi bier eigenlijk al genoeg is, als het dan maar bitter is en alcohol heeft.

Palm is eerst prikkelend dan fruitig, licht zoetig met een sterke moutsmaak die spilt met de bitterheid. Een geweldig brouwkunst stukje zeker als je rekening houdt met het alcohol percentage van maar 5.4 %. En hij is ook heerlijk zacht dit komt doordat hij bovengistend is. Dit geeft  een zachtere  smaak  dan pils wat ondergistend  is.

Palm, SORRY voor het misbruik maar waarom verkoop je het dan ook als een concurrent van pils en niet als een geweldig BIERTJE??

Dit is geen pilsje maar een biertje drink hem met respect met hooguit een stukje kaas en laat de het biertje je verwennen met een bourgondische ervaring.

Tekst van de brouwer; De ‘Speciale Belge’ is het betere Belgische bier van begin 20e eeuw. Dit vlot drinkend amberkleurig bier van hoge gisting heeft een verstandig alcoholgehalte.
De speciale PALM-mouten bepalen haar honingachtige malsheid en de eigen geselecteerde PALM-gisten haar fruitig gistingsaroma. Fijne aromahoppen uit Kent brengen een subtiele harmonie. PALM is de absolute nummer 1 ‘BELGIUM’S AMBER BEER’.

Kenmerken
Amberkleurig – Speciale Belge – Erkend Streekproduct – 5,4 Vol. % Alc.
DE AMBERMOUTEN VAN PALM
De unieke ambermouten bepalen de basissmaak van PALM: lichte karamelsmaken met een honingachtige malsheid. Het moutproces geschiedt naar de specifieke voorschriften van PALM en is gericht op een natuurlijke bruinkleuring die er de specifieke smaak aan geeft.
 
DE PALM-GISTEN
Gist bepaalt in belangrijke mate het aroma. Door intensieve selectie heeft de familie Van Roy een rijke collectie aangelegd van verschillende giststammen die elk een eigen fruitig karakter aan het bier geven. PALM wordt gegist met een symbiose van 3 verschillende giststammen die nadrukkelijk een banaanfruitigheid geven.

Advertenties