Op de tekst van de brouwer heb ik niets toe te voegen, dit dekt de vlag behoorlijk. Alleen is dit helemaal geen lentebier maar een biertje voor alle dag. De kruidige smaak bindt het biertje tot een geheel. De andere smaken zijn zeker ook nadrukkelijk aanwezig maar worden door de kruidige smaak gecontroleerd alleen de bitterheid komt in de nasmaak even om de hoek kijken. De volheid van het bier doet ook weer denken aan tarwe? Maar het bier is niet zo troebel dat hier veel van inzit. Altijd leuk als de brouwer hier geen duidelijkheid over geeft blijft het toch gokken naar de samenstelling zeker als het een gekruid exemplaar is. Maar hij drinkt heerlijk zacht weg. En heeft een alcohol gehalte van 6.6 % eigenlijk geen doordrinker het bier heeft ook geen doordrinksmaak een niet te definiëren iets, doordrinkers zijn vaak wat simpeler/rustiger van smaak.

Tekst van de brouwer; Leffe Lentebier, gebrouwen met respect voor de traditie van de Leffe Abdij, typeert zich door een volblonde glans, zacht aroma en licht fruitige maar geraffineerde toets. Dit karakterbier maakt van uw aperitief een frisse en intense smaakervaring.

Even walsen en snuiven en de magie spat uit het glas. Leffe Lentebier heeft een kenmerkend fruitig boeket, aangevuld door duidelijke, maar delicate kruidige impressies van kruidnagel en vanille, en fenolachtige, rokerige aroma’s die karamel, toffee en geroosterde toetsen verenigen. Leffe Lentebier is zoet, met een onmiskenbare maar mooi versmolten bitterheid die nooit uitdrogend werkt. Het is een zacht bier met een goed uitgebalanceerd alcoholgehalte en een schitterend robijnrode tot lichtbruine kleur. Een genot voor alle zintuigen …

Zit ik een paar dagen later een gulpener korenwolf te drinken en val bijna van mijn stoel af. Een duidelijk gelijke smaakervaring als Leffe. Ik had even rustig aangedaan met bier drinken en had zo iets van, proef ik nu minder verschil? Nee, gelukkig niet in de Korenwolf zit naast gerst en tarwe ook rogge wat het bier voller doet smaken en spelt een tarwe soort met een kruidig/nootachtige smaak. Dit geeft het bier een eigen karakter de smaken trekken naar elkaar toe. Het Bourgondisch genieten van bier blijft toch een ontdekkingsreis.

Advertenties