Helaas voor Hertog Jan vind ik deze maar gewoontjes en een beetje rommelig. Goed drinkbaar maar dat is het dan ook. Alle kenmerken van een lentebock zijn aanwezig fris fruitig, wat zoetig, bitter en redelijk veel alcohol maar het was geen geheel. Het is ook niet makkelijk om een goede lentebock te maken omdat er maar weinig speelruimte is geen tarwe, donkere mouten, kruiden etc. Misschien is de basis smaak van hertogjan een volle moutige smaak niet geschikt voor een lentebock. Heb maar veel tekst van de brouwer gekopieerd kunnen ze zich zelf op deze wijze verdedigen.

Tweede smaak ervaring(22-11-12); Een hertogjan lentebock van een klein jaartje oud. Dit bekomt het biertje goed de frisse lente zon veranderd in een warme zomer. Een biertje waar wel wat kritisch tegen aangekeken kan worden wat te bitter, rommelig. Eerst is de smaak bitter daarna warm en zacht en wat lichtzoet. Een volle smaak van tarwe of mais zoals hertogjan wel vaker doet? Maar wat dit bier nu wel heeft is dat het lekker drinkt gewoon rustig genieten en dat is toch eigenlijk wel het belangrijkste. De smaak evolutie heeft de frisse fruitigheid verander in een warme smaak. En dit maakt van dit biertje een prettig drinkbaar geheel.

Tekst van de brouwer:
Karakter: traditioneel voorjaarsbier.
Type: seizoensbier van hoge gisting.
Smaak: romig en fruitig.
Kleur: goudgeel.
Alcoholpercentage: 7,2%.
Drinktemperatuur: 6-10°C.

In vroegere tijden was Lentebock het laatste bier dat voor de traditionele zomerstop werd gebrouwen. Het kreeg dan ook een hoger alcoholpercentage mee, zodat het langer bewaard kon worden. Hertog Jan Lentebock wordt met de grootste zorg gebrouwen en is een typisch voorjaarsbier. Goud- tot bronskleurig, romig en fruitig van smaak

Tekst van de vriendenkring:
Hertog Jan Lentebock was vroeger het laatste bier dat brouwers voor de traditionele zomerstop brouwden. Het kreeg een hoger alcoholpercentage mee, zodat je het langer kon bewaren. Het woord ‘bock’ geldt als een algemene benaming voor zwaarder bier.

Hertog Jan Lentebock is een goudgeel seizoensbier met een fruitige smaak en stevige afdronk. Lentebock bevat 7,2% alcohol en is daarmee dus zwaarder dan een pilsener. Dit heerlijke lentebier kun je elk jaar vanaf 21 maart bij leden van de Vriendenkring Hertog Jan bestellen.

Advertenties