Kon dit bier eerst niet plaatsen wat ik nu precies zat te drinken. Het bier begint met een wat waterige fruitigachtige smaak, ik dacht;??????.  Maar al gauw was hij lekker moutig en zoet en bitter in de nasmaak. En verdwijnt de waterigheid. Een winterbier, dubbel?  Nee het is een wat zwaar uitgevallen Amber best eigenlijk wel uniek niet echt een doordrinker maar wel één waar je een paar van kan drinken. Dan ben je wel aangeschoten maar op een prettige manier zonder een rare smaak in je mond. De naam karakter doet niet denken aan een amber maar doet door zijn alcohol percentage wel weer recht aan zijn naam. Een lekker biertje met voor en nadelen.

Heb ook de tekst van de vrindenkring opgezocht, lay-out is wel gelijk aan de lay-out van de brouwer, extra reclame voor de brouwer heeft de brouwer zijn eigen vrindenkring gemaakt? Maar ze zijn wel veel positiever over het bier misschien is Hertog Jan net niet mijn smaak, ieder vind wat anders lekker. Het pils van Hertog Jan vind ik wel één van de betere. En de Grand Prestige is heel goed.

Tekst van de vriendenkring van hertogjan. Dat onze brouwers veel passie stoppen in Hertog Jan Karakter, zie je direct. Want dankzij een uitgelezen selectie prestigemout heeft Karakter de warme, liefdevolle kleur van roodkoper. Het bier is fruitig van smaak met volwassen bittertonen. De frisheid en het alcoholpercentage van 7,5% maken het een bier om rustig voor te gaan zitten.

Tekst van de brouwer Karakter: verrassend krachtig.
Type: degustatiebier van hoge gisting.

Smaak: fruitig met volwassen bittertonen.
Kleur: roodkoper.
Alcoholpercentage: 7,5%.
Drinktemperatuur: 6-8°C.

Advertenties