Het  eerste wat ik proefde was prikkelend, fris hoppig licht bitter een bitterheid die zich langzaam doorzette in de afdronk. De moutigheid en zoetheid liggen hier onder en blijven op de achtergrond. De alcohol was zeker aanwezig.  De gist uit het laatste van het flesje maakte het geheel zachter. Iets plakkerig in de nasmaak.

Volgens de brouwer is hij makkelijk drinkbaar overal op internet staat dan makkelijk drinkbaar, dit is echt niet zo een bier met een bite. Lekker mag gerust een keer bier voor kerels. Dit bier kan dan ook moeiteloos doorgaan voor een lentebock. Een lentebock is nu een fris bier blond bier die aankomt met de alcohol. Een blond biertje is nu een zachte doordrinker. Dit is geen doordrinker zou het niet doen.

Tekst van de brouwer Affligem Blond: helder, vol blond abdijbier laat zich makkelijk drinken, met een zachte, hoppige smaak en gouden kleur. Verbazend frisse afdronk. Met gist op de fles.

Tweede smaakervaring, december 2013

Hij was fruitig, fris maar ook moutig en hoppig, een klein zoetje zat er ook in en de stevige bitterheid maakte het geheel compleet. Een echte authentieke smaak zonder dryhopping of te veel ingrediënten met het gevolg dat de smaken gaan vechten met elkaar. Een geniet biertje om te proeven.

Eerst de ervaring genoteerd en uitgewerkt pas hierna gelezen wat ik er eerder van vond. In de smaakervaring zitten grote gelijkenissen; de frisheid, moutigheid en de bitterheid.  Verder ook dat de smaken elkaar aanvullen en versterken of dat er geen van de smaken de ander overheerst. Een compliment voor de brouwer die van natuurproducten een biertje maakt wat het zelfde smaakt. Bieren met bovengisting hebben een smaakevolutie maar ook de smaak van mensen is onderhevig aan veranderingen, leeftijd en ervaringen kleuren je smaak. Een afwijkende smaakervaring is heel normaal. Maar praktisch altijd blijft een ervaring positief of negatief. Maar de hop kan wat nadrukkelijker zijn of het bier kan wat zoeter overkomen etc etc.

Advertenties