Dit wordt een klein verhaal, niet zoveel over te vertellen, maar wat een heerlijk simpel maar perfect blond biertje wat een geweldig balans tussen de smaken met weinig bestanddelen. Geen nagisting op de fles voor iets extra’s is ook helemaal niet nodig.

Hij begint prikkelend wordt dan licht moutig volmondig iets zoetig waarna al gauw de prettige lichtbittere (na)smaak om de hoek komt zetten. Een heerlijke warme volle smaak, door tarwe? Niet volgens het etiket. Verder wordt het bier heerlijk opsmaak gebracht door de hallertauer- en saazerhop. Absolut geen vervelende of twijfelachtig fruitigheid zoals de geur van een afwasmiddel(dreft) of toiletreiniger dit is een prima geur alleen niet in bier. Als klein min puntje kan worden aangevoerd dat hij door de dryhopping een wat een droge nasmaak heeft en is dan ook geen doordrinker. Maar daar hebben we pils voor. De schuimkraag was vrij snel weg maar het bier was goed tot november 2012. Het bier was niet heel erg jong meer dan is dit normaal.

Tekst van de brouwer; Budels Goudblond: Dit blonde bier wordt gebrouwen van eerste klas gerstemout, Hallertauer- en Saazerhop. Deze edele hopsoorten zijn bepalen voor de aangename bitterheid en het fijne aroma. Alcoholpercentage: 6 %

Advertenties