Ik vond het een redelijk bier om te drinken niet echt slecht maar ook niet echt goed. Als ik ergens op visite ga drink ik hem met smaak op maar koop hem zelf niet meer. Ben wel beetje negatief in de rest van mijn verhaal toch wel een redelijk bier. Maar gewoon een beetje rauw. Met wel alle kenmerken van een lente biertje, fris prikkelen niet te zoet te moutig etc.

Lentebock, een term die verschrikkelijk commercieel is. Van uit de historie is Bock bier is een Duits type bier, een seizoensbier van lage gisting.  Gebrouwen met meer alcohol en hop om het bier langer te kunnen bewaren. Wat dus zorgde voor een bittere en hoppige alcoholische smaak. En gebrouwen volgens het rheinheitsgebod dus zonder toevoegingen.

Wat is het nu, een bier met het lente gevoel op verschillende manieren gebrouwen met diverse ingrediënten. Met een iets hoger alcohol gehalte en een frisse hoppige/bittere licht zoete smaak. Eigenlijk niet zo verschillend als sommige blonde bieren.

Maar als je al een fris blond biertje hebt en je wilt nog meer verkopen dan maak je een lentebock, lastig want je hebt eigenlijk al zo`n type bier. Dan maak je dus een zoete – fruitige – alcoholische – aromatisch biertje van 6 -7 % alcohol met een iets andere smaak. En noemt dit een lentebock.

De exemplaren die ik kocht smaakten oud, bier van hoge gisting heeft een smaakevolutie die het zachter en minder fruitig doet smaken als het ouder wordt, dit hoeft helemaal niet negatief te zijn. Maar op het etiket staat gebrouwen in 2012 de houdbaarheidsdatum is okt 2012, erg kort en het bier schuimde wel maar het was onstabiel ook weer een teken dat het bier niet jong meer is.

Volgens de site van de brouwer is het gehopt met voorjaarshop dit bestaat niet de hopbellen zijn de bloemen van de hopplant en het is echt zomer voor deze kunnen worden geoogst.

Het is een bovengistend biertje zonder nagisting op de fles een veilige keuze mmar toch ook wel weer iets van wij kunnen ook bierbrouwen.

Een redelijk bier met vraagtekens.????????

Tekst van de brouwer; Brandt Lentebock is gebrouwen met een bijzondere blend van moutensoorten. Lente bock dankt zijn frisse smaak aan de typische brandhop. De brand brouwers gebruiken extra jongehop voor het echte lente gevoel
Brand Lentebock lijkt qua receptuur op de krachtige Brand Dubbelbock, omdat het wordt gebrouwen met dezelfde moutsoorten. Echter is dit bier echt een Lentebock door het gebruik van de Saazer hop. Bovengistend bier: 6,5%. Kleur: Goudbruin. Schuim: fijn wit. CO2: Constante stroom. Helderheid: briljant.
Deze Saazer hop geeft Brand Lentebock een verfrissend karakter mee met een zeer delicaat aroma.

Advertenties