De eerste smaak die je proeft is de gebrande smaak daarna een zoete karamelachte smaak maar ook de bitterheid de hop en de moutigheid zijn aanwezig ook zit er tarwe in het biertje wat voor een volle warme smaak zorgt. Een prima biertje maar geen culinair hoogstandje.

 En ik vind het haast meer een lichte stout door de nadrukkelijke gebrande smaak. Het verschil tussen een winter of een najaar bock bier en een lichte stout is ook maar minimaal bijna meer een ervaring dan een meetbaar concept. Een biertje gemaakt voor een groot publiek, er wordt ook geen risico gelopen met nagisting op de fles. De smaak evolutie wil wel eens een negatieve draai of smaakverschillen geven wat de verkopen weer kunnen drukken, alleen een selectere groep kopers accepteert dit, de echte genieters. Met een goed glas niet zo als op het plaatje dit glas is niet echt schoon dit bier heeft een heel behoorlijk eschuimkraag, bier drinken is een kunst.

Toch heb ik ze (drie) met plezier gedronken. Geen slecht bier eigenlijk wel een goed biertje.
Moet wel eerlijk zijn toen ik hem dronk was hij te warm kreeg dit biertje bij een kennis die iedere keer vergeet het bier koud te zetten (zucht) maar wel wil mee proeven met bijzonder bier. Hij moet nog veel leren donkere bock bier in mei.(zucht). Hij volgt mijn blog maar leest het toch niet genoeg. Moet dit biertje toch ook nog een keer drinken maar dan in het najaar of de winter.

Het is echt een hollands biertje gemaakt om veel te kunnen verkopen de naam hooghe bock, een fantasie naam puur om te kunnen verkopen en echt bock bier is van lage gisting, zijn er tegenwoordig nog maar weinig van. Bij mijn zoektocht op internet over dit bier kwam ik ook veel Engelstalige sites tegen.

Tekst van etiket; Hooghe bock is een uniek bockbier van hoge gisting. Gerste- en tarwemout in een speciale melange met donkere kristalmout vormen de basis voor dit robijnrode bokbier. Speciale hopsoorten geven aan dit bier zijn zachtbittere expressie en een lichtzoete afdronk.

Een tekst van internet;
Brouwerij: Bierbrouwerij Bavaria N.V.
Biersoort: Seizoensbier / Donkere Bock
Alc. perc.: 6,5 %
Drinktemperatuur: 8-10°C
Stamwortgehalte: 16.5 °Plato
Gebrouwen sinds: 1997
Website: www.bavaria.nl

Bavaria Hooghe Bock is bockbier van hoge gisting. Dit resulteert in een stevig bier met een zachtbittere afdronk en een vol aroma. Bavaria Hooghe Bock is bockbier van hoge gisting. Dit resulteert in een stevig bier met een zachtbittere afdronk en een vol aroma. De essentie van bokbier, zowel in smaak als uitstraling, is volledig te herkennen in dit bier. Bavaria was op het moment van introductie de eerste van de vier grote brouwerijen die een bovengistend bier op de markt brengt. Het wordt fris opgediend (ongeveer 5° celsius). Het alcoholgehalte bedraagt 8% van het volume. Gebrouwen sinds 1997 en enkel in periode oktober-maart verkrijgbaar.

Bron; http://www.bockbierfestival.nl/bockbier-overzicht

Advertenties