Een bijzonder lekker bier als je van appelsmaak houdt. Het is een behoorlijk fruitig bier met ergens iets van een appelsmaak. Hij was licht bitter, licht zoet en prikkelend de gist geeft geen echte smaak verschil. (Het gist in het flesje laten tot het glas bijna leeg is dan inschenken.) Lijkt iets op een Duvel maar dan niet af. Droog en iets plakkerig in de nasmaak.

De brouwer geeft geen informatie over de samenstelling. Op internet begint dan het grote zoeken en gissen en kopiëren. Sommige denken aan een kruiden mengsel, kan is dan geen zwaar mengsel. De brouwer van dit bier, steenbergen gebruikt dit wel bij andere bieren. Ook tarwe wordt genoemd maakt het bier zacht warm en vol van smaak heb ik ook niet geproefd. Persoonlijk denk ik dat aromatische hop en de gist de grootste smaak maker(s) zijn van dit bier  misschien ook wel iets van dry hopping. Door de smaakevolutie en de vele ingrediënten die soms minimaal gebruikt worden is het niet makkelijk om alle ingrediënten te proeven ze blijven  dan ook vaak op of onder de smaakdrempels, die ook weer voor iedereen verschillend zijn. Dit maakt dan ook van Belgisch bier drinken een ware culinaire proeverij.

Naar mijn smaak is dit bier iets te fruitig. En een trippel is ook weer niet het bier wat bij uitstek lekkerder wordt als het bewaard wordt. Soms zijn ze wel lekkerder als ze een half jaar tot een jaar oud zijn de fruitigheid neemt in deze tijd af. Uitzonderingen bevestigen weer de regel; karmeliet tripel.

Tekst van internet

Smaak en Geur: Gentse tripel is een levend donkerblond bier, met een nagisting in de fles. Het aroma is scherp en fruitig, maar toch is het bier zacht van smaak. Het heeft een complexe samenstelling, maar wordt toch bevonden als een gemakkelijk te drinken bier.

Bron http://bierwinkel.mamutweb.com/Shop/List/Diverse-Tripel/59/1

Advertenties