Een vrij lichte (4.2 % alcohol) bier met een voor mij overheersende stout smaak  is het niet voor mij. Ik had een blik van een halve liter ook erg veel. Wel met een speciaal truckje om een speciale schuimkraag te produceren. Een balletje met stiksof in het blik zorgt voor een sterke schuimkraag. Voor de Nederlandse en Belgische markt is dan ook de Guinness special export stout gebrouwen. Nu is er wel de vraag zijn wij Belgen en Nederlanders nu de fijn proevers of de Ieren of moet je wennen aan de stoutsmaak om de andere biersmaken te proeven?
Het is een irish stout de gebrande stout smaak komt van gebrande gerst korrels. Natuurlijk zit in dit bier ook gemoute gerst.
Tekst van internet; Deze drank met een onnavolgbare smaak en herkomst doet zijn smaak en aroma nog sterker tot uiting komen door het gebruik van gebrande gerstekorrels. Donker, maar vloeibaar : een toonbeeld van contrasten
Zijn beroemde smaak – vaak nagemaakt, maar nooit geëvenaard, maakt van dit bier het symbool van de categorie van de donkere bieren. Over de bittere smaak wordt niet gerept, maar wel over de gebrande gerst, want die geeft deze fluwelen drank een vleugje koffie en cichorei. Het wordt gedegusteerd als een Irish coffee, met een extra dicht en smeuïg schuim.

Bron;
http://www.anthonymartin.be/nl/onze-bieren/guinness/guinness-draught.aspx

Advertenties